Torsten!!

Idag får min pappa träffa sin bror Torsten. 
Tänker på min kusin Linda och min farmor som för andra gången detta år mister en son. 
Och alla andra hemma i sverige som sörjer idag. 
Just nu känner jag en sån orättvisan. Varför skall vi som miste vårna mamma när vi var så små mista våran pappa innan vi ens har passerat 25?
Linda, om jag kunde vara hos dig nu och få krama dig och säga att det kommer att bli bra efter en tids tomhet och saknad.

Tänker på er!!



En dikt ur min lilla lyckobok jag köpte efter att min pappa gick bort

"Livet börjar på nytt varje sekund.
Låt oss blicka framåt med glädje och möta det.
Vi ser bättre när vi blickar framåt än bakåt."

Sara


Jossans födelsedag!!

Söndag igen, tycker att veckorna bara springer iväg. På tisdag så har jag vart här i schweiz i 4 veckor. På ett sätt tycker jag att det känns som jag vart här en lång tid men jag kan inte tänka mig att jag inte träffat min familj och mina vänner på så länge.
Den här veckan så har jag haft mycket för mig. Jag och lill pojken har börjat på en musik klass. Det var så kul  att se hur han riktigt trivdes där. Vi ska dit i morgon igen. Sen så har vi på planeta magic. Det är en stor lekplats inomhus för barn. Vi var där tillsammas med våran playing group.


 
Hehe just den här hopp borgen tyckte nog jag var roligare en lilla lillpojken:)

Sen så har jag ju börjat min tyska kurs i torsdags och det känns jätte bra. Och det gick ju också bra att hitt till. Börjar bli lite trött på att hela tiden springa runt med en karta i handen (även om jag älsakra det) och virra runt efter nu saker. Men nu börjar det mesta att bli avklarat snart och vi har kommit igång med alla projekt.
I fredags så var jag barnvakt på kväll. Och då hände det som göra att jag bara älsakar att vara med barn. Mamman hade berättat att när den stora killen ska sova så vill han gärna hålla i handen men att han bara gjorde det med föräldrarna. Han hade aldrig låtit de förra au-pairerna gjort det. Men när vi skulle gå ner och lägga oss så sa han
- Sara har mamma berättat att jag vill hålla handen när jag sover?
- Ja de har hon men det behöver du inte göra på mig om du inte vill.
- Jo det vill jag.
ÅÅÅÅ vad glad jag blev. Känns så skönt att han har det förtroendet för mig. Blev så glad:)

Igår så hade vi en rundvandring med au pair gruppen i kyrkan. Vi gick runt i ett par timmar och tittad och lärde oss saker om staden. Våran Gerd som är en aupair mamma är så söt. Efter det så gick vi och fikade hela gruppen.

 En staty som synboliserar de tappra kvinnorna som hindrade ett krig. Kommer inte ihåg när det var:)



St peterskyrkan som har det största klockuret i europa. Större än Big Ben i london. Stora visaren är 4 meter lång. Lärde mig lite iallafall på rundturen:)
Nu har jag vart på bio också här i schweiz. Jag var med Nisa och några andra finska tjejer och såg 500 days of summer. En lite små konstig film men ändå bra. Det var ju Nisas bye bye party igår. Så efter bion så gick vi ut på en bar. Och det va länge sedan jag dansade så mycket som jag gjorde igår:)

Nu på kvällskvisten när jag var ute på en promenad längst sjön så stannade jag och tittade på de här vackra svanarna som stod och tvättade sig.



Idag så fyller ju Jossan, söta Josefin!

Grattis Grattis!!!


(jossan bär blått på bilden)

Ska sätta på en film och gör en kopp te nu!

Sössa så sött!!



I dag så....

I dag så pratade jag med min vän Rebecka. Rebecka som tog in mig i bloggvärlden. Vi hade inte pratat på jätte länge. Min duktig kompis som är så rar!
Idag så var jag och lilla killen på en amerikans musik klass. Vi ska börja att gå dit på måndagar. Det var jätte kul, vi sjöng och spelade lite instrument. Åter lite imponerade över vad jag klara av:)
I fredags så var jag ut och träffade min kompis Nisa och en annan tjej. Vi tog en fika och sen gick vi till en bar. Vi hade jätte kul!!
Söndagen spenderade jag tillsammans med min kusin Chris. Jag följde med till hans kompis på en födelsedags kalas. Ett gäng snälla och sköna schweizare. På vägen dit så fick jag skåda hur vackert Schweiz är.
I morgon så ska jag ha en dag för mig själv, tror att det blir en dag i Zurich.

Kram Sara


Fredag igen!!

Fredag igen!
Tänk att veckorna går så fort, tycktde det var måndag nyss. Har precis damsugit hela huset som är min fredags syselsetning. Kommer att jobba mellan kl 15.30 och kl 18 idag med lillpojken när dom andra är på simskola. I går så var jag ute och promenerade men min kompis Nisa som bor inte så långt bort från mig. Sorligt nog ska hon åka tillbaka hem till finland snart. Vi kanske ska träffas i kväll igen och ta oss in till zurich. Hoppas!! Skulle vara så kul.
Just nu så sitter jag och har mys. En kopp svenskt vanilj te och jätte goda kex. Tänk vilket gått te vi har där hemma.
I onsdags så var ju jag och mamman och pojkarna till Bern där de skulle fixa pass. En jätte fin satd. Lite Prag känsla över det hela. Gamla byggnader, katedral och massa kyrkor. När vi skulle åka hem så blev det hela lite kaos artat. Den blev en olyka på motorvägen så vi beslutade oss för en stud senare att ta en annan väg. Hon hade planerat att vi skulle vara hemma kl 18 men vi kom hem kl 20. Vi var ju tvugna att stanna och äta för att det blev så sent. Lillpojken va inte helt så nöjd att tillbringa så lång tid i bilen. Och kära nån va jag for runt i bilen för att få alla så nöjda som möjligt. Men vi hade en jätte trevlig och mysig utflykt.



Fin klocka!!



På torget hade det nån vatten uppvisning som ändra sig hela tiden.

Nu ska jag och ta mig till affären och köpa mig nått gått.

Kram sara 


Min spegel där!!

Vad jobbit det är
när man vill hjälpa och man är så långt borta. 
När man vet precis hur den andra känner och har det.
När man har vart med om precis samma sak.
När man står maktlös.
När man vill säga att det blir bra men man vet att för den andra spelar dessa ord ingen roll.
Men av erfarenhet så vet jag att man kommer att kunna skratta igen.
Första gången ifrågasatte jag det.
Andra gången tvivlade jag.
Men senast idag så skrattade jag så mycket att jag inte kunde sluta. 
Så du min spegel där kommer att klara det lika bra som jag. 
För starka det är vi, starkare än många andra! 


Fyrklöver!!

Idag så jag och lillpojken vart in till zurich. Det var meningen att vi skulle försöka hitta ett bibliotek och låna lite svenska böcker. Men när vi kom fram så står det en skylt att just denna måndag så har dom stängt. Typiskt! Jag träffade en kvinna utanför. Hon undrade om jag letade efter något ( såg väl lite förvirrad ut:)) ett bibliotek sa jag:) hon sa att det bibliotek jag hade letat upp på internat och hittat till va nog det bästa för barnböcker. Så vi ska göra ett nytt försök imorgon:)
Ilördags så hade jag en dag för mig själv. Jag gick ner på stan här i horgen och shoppade lite. Jag köpte en väska som jag gått och spanat in i flera dagar.



Jag gick efter det och satte mig vid vattnet för att koppla av lite och lyssna på det lugnade och vackar ljudet som blir av vatten som slår upp på stenar. Och vips vad hittar jag inte då om en fyrklöver!



Hittade en fyrklöver någon vecka innan jag åkte hit och som sitter i en ram med ett kort på mig och mina bästa vänner. Jag har hittat många fyrklöver i mitt liv. Jag kommer ihåg den första. Det var på mitt fritids syrenen. Jag fick ta hem den och lägga den i press. Tänk va vissa minnen sätter sig.

Igår så började jag läs en ny bok. Mio min Mio! Har faktiskt aldrig läst den, visste inte ens va den handlade om. Jag hittade den i killarnas bokhylla.  

På onsdag ska jag följa med familjen till Bern som är schweiz huvudstad. Det ska bli kul! Sen på lördag så ska jag åka med dom och ta hand om barnen när föräldrarna springer ett lopp. Det ska tydligen finnas mycket annat att göra där me.

Ha en bra dag i morgon!!

 


Hemresa inplanerad!!

Nu har jag fått vetat när jag kommer hem i jul. Typ den 16 december och kommer att åka tillbaka den 3 januari. Oj vad jag vill träffa alla då:) Hoppas att alla är hemma!!
Jag har hittat en ny favorit dricka här i schweiz. Rivella!! En läsk som smakar som trocadero/icetea. Mycket god!!
Idag har jag suttit och letat efter språkkureser. För att man ska veta vilken nivå man ligger på så fick man göra ett test. A1 hamnade jag i. Pinsamt att faktiskt ha läst tyska i 7 år och hamnar på den nivån. Kom inte på nybörjar nivån iallafall:) Men det känns skönt att kanske komma på en lite lättare kurs än att hamna för långt upp och att det blir jobbigt. Ska ju läsa det för att det är kul och inte för att jag måste. 
 Fick post här idag för första gången. Mitt tågpass. Och jag såg hel skum ut på bilden. Vit som ett spöke nästan.
Imorgon ska jag nog ta mig in till zurich eller kanske bara strosa i horgens lilla centrum. Jag ska kolla på saker som jag ska ha när jag pysslar och liknade med killpojken.
I förr går kom mamman och sa till mig att jag jätte gäran fick ha som ett schema och teman för lillpojken. Wiii så glad jag blev när hon sa det. Nu ska jag börja planera vad vi ska göra och verkligen lägga upp något. Jag älskar ju det!! Nu får jag bestämma vad jag tycker är kul och vad jag tror att han behöver. Pyssel, skogen, utflykter och en massa kul ska det bli!!
Mina teman som jag funderar på nu är skogen,hösten, halloween, något beroende på hur vädret är och självklart julen. Ska nog få in någon svensk författare också. Imorgon ska jag besätmma mer.

Ska ha lite fredags mys nu!! 


Jag nä det är nog inte jag

Jag är så förvånad över mig själv. När jag tänker på det så förstår jag inte att det är jag. Vet inte hur jag hamnade här i schweiz i en halv engelsk familj och faktiskt gör mig förstådd. Dom som känner mig riktigt väl vet att jag alltid har hatat engelska ,det va alltid lika jobbigt att gå på dessa lektioner. Men nu ca 5 år efter skolan så pratar jag engelska hejvilt:) Idag så var jag på en "playing group" med min lilla kille och det gick ju jätte bra. Förut när jag skulle yttra mig något på engelska så slog hjärtat så fort att jag trodde det skulle hoppa ut men nu känner jag mig lugn som en filbunke fast att jag ibland inte vet va jag babblar om. Idag när jag var och handlade så fick jag även testa mina tyskakunskaper.Haha. 
Igår så var jag inne i Zurich. En jätte vacker stad att strosa runt i. Jag köpte mig några saker också. En kalender(efterlängtad hade svår att hitta nån från 2009), sista säsongen av vänner och några trosor:) Hade en underbar dag men jag orkade inte vänta på stan till träffen med svenska tjejerna var. Höll på att somna. 

   

Sitter vid vattnet och tittar ut över sjön. Vid segelbåtarna längs bort man ser bor jag.



Stolt sara som plötsligt klara så myckert!!


 
Pain backe som jag kämpar med varje dag. Med vagn!! Den är super brant och det här är bara halvvägs upp. När jag vart och handlat och vagnen väger extra mycket så måste jag stanna halvvägs och andas. Vågar inte ens tänka på hur det kommer att va när det närmar sig höst och vinter när det inte kommer att vara tort längre.
Men den ger nog lite motion också:)

 Ska sätt på lite vänner nu och drika vaniljte, liptos vaniljte från sverige. Inget slår det!!
Kram kram


6 månader sen, ett halvår

Imorgon är jag ledig och mina planer är då att jag antingen ska åka in till zurich och se mig omkring eller om det är jätte fint väder att jag ska gå ner och lägga mig vid vattnet. Idag så har stora pojken vart sjuk så det fick bli en dag hemma. Hoppas han hinner bli bättre tills på torsdag då jag och lillpojken ska gå på en lekgrupp. Det ska bli jätte kul att få träffa lite mer människor. Hoppas det blir en bra sak att fortsätta med.
Igår så var jag till svenska kyrkan här på träffen och det va mysit. Vi var ca 20 stycken och vissa var jätte söta som jag hoppas jag blir kompis med:) Idag när jag pratade med shaka på msn så var han bara för söt. Han frågade hur det var och jag sa att det var bra för det är det men jag berättade att jag haft lite hemlängtan idag. Jag sa att jag inte viste varför jag hade det. 
Så här skrev han då:
 jag vet att du är van vid att ha dina vänner men nu är du där och de är här
sara säger:aa typ
rami säger:men det betyder inte att ni inte träffas sen
och det värmde faktiskt i hjärtata att få höra det för jag vet att mina vänner och familj finns kvar när jag kommer hem.
Idag är det en dag och ett halvår sedan min pappa gick bort. Tycker att det känns jätte länge sedan men ändå som det var igår han fanns hos mig.

Ska ta och titta på en film nu och ha lite onsdagsmys:)

 


på promenad

 Tack för era fina komentarer, det va visst några som fatta poängen:)
Idag så har jag vart ute och gått i Horgen. Jag började med att gå uppåt för jag ville så gärna komma till något skogs område men sen när kartan inte hade med alla vägar så bestämmde jag mig för att gå ner till det lilla centrumet. Va lite trött på att bara gå uppför också. I cetrumet kollade jag upp vart bussarna gick ifrån ( så att man slipper att gå så långt hem på kvällen när man vart ute på äventyr) och sen så promenerade jag längst sjön och faktiskt så var det ganska många som var i och badade i det fina vädret som vi haft idag. Jag tog sen en liten fika på ett cafe. När jag kom in så sa kvinnan att dom precis hade stängt och jag skulle precis gå men nej nej självklart så fick jag köpa en fika:) det blev en bagel och en coka cola. Sen när jag skulle vända hemåt så tänkte jag varför inte åka med bussen så jag vet vilken väg den tar. Så nu vet jag det:)
Igår så var jag och träffade några finska tjejer i zurich som också jobbar som au-pairer. Vi gick till en bar där vi satt och pratade. I morgon ska jag följa med en svensk tjej till svenska kyrkan där dom har au-pair träffar. Det ska bli jätte kul! 
Har haft en så skön dag idag:) 



Utsikten på min promenad över zurich sjön



Zurich i sikte. Nu har jag lika bra zom som victoria:) 

Ha det så bra!!
 


en bra dag

 Vet ni vad jag älskar? Jo när man öppnar sin blogg och man tittar om man har fått några komentarer och så har jag det:) Tycker det är så kul när ni lämnar små spår efter er. Fortsätt med det:)
Idag så har jag haft en jätte bra dag med lite kaos. Först så var vi och fixade min inskriving här och så ett tåg kort. Haha jag har tagit kort i en atomat och kära nån va rolig jag såg ut. Men men jag ska ju bara ha det ett år som mamman i familjen sa.Haha. Sen så har jag skaffat mig lite vänner idag, kanske, har nämligen sms:at och msn:at med två tjejer idag som bor här. Familjens mamma är så mån om att jag ska få kompisar att hon fixar nummer och mail adresser från höger och vänster:) Så nu ska jag träffa ett gäng imorgon. Jätte nervös!!! Jag har vart och handlat idag också. På coop. Jag som är en riktig ICA tjej måste nu ett tid framöver bli en coop handlare. Jag sprang runt kanske 10 varav( överdriver inte) i den lilla affären innan jag beslutade att jag var färdig. Jag hade en lista och det slutade med att det bara var gurkan som jag inte hade med mig hem. ÅÅ det va så krånligt att hitta rätt. Inget ser ju ut som hemma. Och så krångla jag vid kassan med pengarna och sen så när jag äntligen var färdig och hade packat vagnen full kommer en kille fram springade och säger nått på tyska och viftar med lillpöjkens keps. Sen var det bara att bestiga vägen hem. Att man bestiger är saningens rätta ord för det går bara rakt upp. Kommer att ha mega kondis när jag återväder hem med alla dessa backar. Nu ikväll så har jag haft en jätte myssig middag tillsammans med mamman och pappan. Har lånat lite filmer av dom som jag nog ska titta på innan jag sössar. Ps.I love you har sett den förr men vilken film. Ett tips!! 
Imorgon ska vi på någon slags tågstations invigning här i horgen. Hoppas vädret är fint:)

Till min underbara vän jessie:)

 

Kram sara


Nu är ja i Schweiz!!

Hej alla som läser min blogg:)
nu har jag kommit fram till Schweiz, vackra Horgen. Resan hit gick jätte bra och flygturen va lugn:) Nu ikväll så fick jag internet och just nu så har jag lite svårt att slita mig ifrån det. Har pratat med så många via internet på alla möjliga sätt ikväll:) sjukt hur allt kan funka.
Så hur har jag det här borta då?
 Jo det ät jätte bra. Familjen är jätte snälla och trevliga. Det är så sjukt vackert här också, inte dålig utsikt jag har heller.

 

Men ack vilka backar dom har här. Upp ner upp ner...kommer att ha träningsvärk imorgon efter min promenad idag. Imorgon ska jag utforska stället lite mera. Mer info kommer:) 

sössa sött!! 


sista natten i bälinge

Nu sitter jag i min säng med datorn i knät med min stora resväska som nästan är färdig packad. Imorgon kl 9.45 lyfter planet som tar mig till schweiz där jag ska bo under 10 månader och ta hand om två små söta pojkar. Idag så pratade jag med familjens mamma och hon är så positiv att min nervositet inte är allt för stor. Just nu så oroar jag mig mest för flygturen dit. Kommer att vara så nervös när vi ska starta.
Nu så ska jag ha lite måndagsmys med min adde:) skriver mer imorgon.
PS i fredags så klarade jag av alla mina sex projekt ja hade för mig:)
kram kram


RSS 2.0