sista natten i schweiz!

Ja usch nu sister jag här min sista kväll i schweiz. Har inte alls kännts som min sista dag här i dag. Fattar inte alls att jag ska flytta här ifrån. Kommer att sakna min familj här så mycket!

Mina små skruttar!!



Kommer att bli kul och skönt att komma hem!

Snart ses vi kanske:)

kram sara


Sara dag!!

I morse när jag satte på min svenska mobil så plinga det till. Stort grattis på namnsdagen/ Bosse och Jossan stod det:) Hade inte riktigt koll på att det var den dagen idag. Kära nån redan den 19 juli!!! Inte många dar kvar nu här i schweiz. På fredag Kl 13.40 lyfter planet som skall ta mig till danmark för en mellan landning sedan vidare till arlanda.
I lördags så träffade jag Sofia på en hejdå shushi.



Sofia hade även med sig lite päroncider!



mmm me like!!

Igår så tog jag bilfärjan över till andra sidan sjön. Så vackert!!



Mailen!



Fick ett bra kort på vårat hus :)

Ha en bra dag alla Saror där ute och alla andra me såklat!


Min sista lördag i schweiz!!

Ja idag är det min sista lördag här i schweiz. Den ska jag spänndera med Sofia inne i zurich med shusi:) Ikväll ska jag vara barnvakt när min aupair mamma och hennes syster som är på besök ska gå ut och äta. Igår så träffade jag mina finska vänner för en hejdå drink. Vi hade det jätte mysigt!

 



På förmiddagen så tog jag en liten tur ner till lilla centrum här i min by. Satte mig vid sjön och det blev en glass och en coca cola.
Mys!!

 

En av två väskor är nu packade. Ska väl ta mig ann en stor städning av mitt rum också. 

Ha en bra dag! 



Snart hem!!

Sitter och tänker på att jag snart faktiskt ska åka hem till sverige. Börjad att packa igår. Hur jag ska få hem allt det vet jag inte haha.. men det ordnar sig nog.
Läget när jag kommer hem kommer att vara att jag har fått ett studentrum på kantorn:) Mycket glad!! Med toalett kunde ju inte bli bättre. Jag har kommit in på lärarprogrammet, pedagogiskt arbete med yngre barn. Nu hoppas jag bara av hela mitt hjärta att jag lyckas med det här och kommer ut därifrån också. Skulle vara så tacksam om jag restet av mitt liv kunde tillbringa livet med att få jobba med de yngre barnen och finnas där för dem. För det är det jag älskar mest!!  



Igår tog jag och lillskrutt ett litet fotbad i sjön. Vi satt på en stentrappa som går ner i vatten. Stora båten kom med sina vågor, plötsligt var vi väldigt böta:) En liten fel bedömning va mig! Men kul hade vi ändå!

Kommer att sakna mina skruttar här så mycket!!

Ha en bra dag!

8 dar kvar!!!


Helgens pravader!!

I fredags så var Sofia, Malin och jag upp på ett berg som heter Rigi 1797 m högt. Det var en varm dag, nästan i det varmaste laget. Men väl uppe på berget så var det behagligare:) Vi åkte en gondola upp en bit sedan bar det i väg med ett bergståg till toppen.
Bilderna får tala för sig själv. Jag vet inte hur jag skulle kunna förklar med ord hur vackert det var att vara där uppe.



Sound of music!!



Landskap fashinerar mig så mycket! Lägg märke till snön som ligger uppe på alptopparna.



Malin hittade en liten getstig som vi tog oss ut på och slog upp ett litet picknick läger.



Mina två underbara vänner som har gjort min tid här i schweiz så bra:)
Ska in till zurich och säga hejdå till dem idag. Nu far vi hem till sverige igen! Men vi ses nog igen=) 

Min sista utflyk här i schweiz blev till europas största vattenfall som ligger i neuhausen. Det var jag och Malin som åkte dit. Haha en tripp att minas. Det började med att vi gick åt fel håll när vi kom dit så gåvägen som skulle ta 14 min tog istället 1,5 timme. Men vi kom rätt till slut!



Vackert var det även där!
Vi hoppa på en båt som tog oss över floden och så tog vi en runda i slottet också.

Ha en underbar dag!


Jessie 25!

Kan ju inte vara hemma i dag och ge min fina vän Jessie en kram på hennes 25 årsdag. Så jag skickar en via bloggen. För jag vet ju att hon är en trogen bloggläsare:)



Hipp hipp hurra på din födelsedag

Stor kram till dig min underbara vän!

Snart ses vi!!

kram sara


fortsättning följer..

Ja nu var vi framme vid min paris resa som jag gjorde tillsammans med min kompis Sofia förra helgen. Det var en mycket lyckad resa och paris levde nästan upp till de förväntningar jag hade på den staden. Det sägs ju att det skall vara romantiskt men nja, vet inte om ja håller med om det. Paris var vackert men finare städer i världen finns det nog. Och kära nån vad skräpigt det var. Jag slutade aldrig att chockas över att det faktiskt var skräp överallt. Visst jag har vart i schweiz i 11 månader snart som är otroligt skräpfritt men Paris nää de borde tänka mer på sitt skräp. Så vad gjorde vi? Vi "övernattde" i geneve under några timmar, där vi höll på att bli rånade men det gick bra. Vi var framme i paris på fredag morgonen och vi var inte sega med att börja turista. Vi hann me Notre dame, eiffeltornet och triumfbågen. På lördagen så gick vi runt i montmatre där Sofias favorit film Ammelie utspelar sig. Vi var även upp i eiffeltornet när mörkret hade lagt sig över paris på lördagkvällen.



Eiffeltornet by night!!



paris!!

Ja frankrike var det 5 av 6 land jag befinner mig i år. Vissa går på många bröllop medans jag hoppar runt i europa;) Schweiz, Sverige, Liechtenstein, Italien, Frankrike och snart väntar Lettland med hela tjocka släkten:)

Och om 11 dagar så lämnar jag schweiz. Känns lite konstigt! Men jag längart så mycket hem nu så det ska bli så skönt!!

Ha en bra dag!!


En titt från mina senaste veckor

De senaste veckorna har jag haft fullt upp och därför min frånvaro på bloggen. Har hört två vänner säga att de går in och tittar nästan dagligen om jag skrivit något så nu är det dax att skriva lite tänkte jag:)

För ett par helger sedan så var mina underbara vänner Jessie och Jennie på besök hos mig. Vi hade en toppen helg i Zurich fast att det regnade nästan konstant när de befann sig här. 

 

När regnet tog en lite paus så hann vi med en liten guidetur i zurich! Guide- Jag!
Sedan så gick vi på nordisco, kollade på kronprinsessans bröllopet, besök hemma hos mig och sedan lite mer party:)


Mina vänner!

Helgen efter det så följde jag med familjen till Italien, Verona. Föräldrarna skulle på bröllop och jag var med och passde pojkarna. Vi bodde på ett jätte fint familjehotell och spenderade mesta tiden vid poolen. Det blev en del dansande på barn discot också;) Hade en underbar helg!



Jag och stora pojken hade många simrace!  



Ja, detta är schweiz gott folk. Så vackert! Vi tog bilen till italien och jag hade svårt att slita blicken från den vackra utsikten. Berg, turkos aktikt vatten och längst upp snö på alperna! En vacker blandning!

Nu måste jag börja jobba igen!

Fortsättning följer....


RSS 2.0