I blomster tider!!

De senaste dagarna så har det vart riktig sommar värme här. Här om dan så la jag mig på en filt och läste topp hälsa för en stund. Resultatet: Det svider fortfarande på min ganska röda rygg efter två dagar. Igår så tog jag framsidan men dock så smörjde jag in mig rikligt så det blev bättre. Solen tar så mycket mer här än vad man är van med hemma i sverige. Tänkte lägga upp några bilder från dagarna som vart



Syrenerna blommar för fullt!



Att bo nära hagar och öppna fält gillar jag nog mest. Fast att jag nu längtar tills jag får bo i en lägenhet i stan så kommer jag nog alltid att trivas bäst på landet.



vackert, eller hur?
Att sitta på en bänk och ha den här utsikten är precis vad jag kan göra under min arbetstid:)
Nåja inte jämt. Men när det ska sncksas och vi besöker bondgården;)



Nja denna bild var ju inte den bästa. Det jag försöker att visa här är att jag hittade liljekonvaljer som är utslagna. I sverige förknippar iallafall jag de me skolavslutningar, och så hittar jag dom här utslagna i slutet på april. Inte vad jag hade väntat mig.
Liljekonvaljen må vara en av de vackraste blomman på jorden!



Måste ju bara visa att jag och lillplutten planterade lite egna blommor i veckan som gick. Får se hur det går:)

I morgon ska jag träffa Malin, få se vad vi hittar på!

kram


Mina underbara vänner!!

I helgen som var så hade jag mina underbara vänner här på besök. Och tänk att båda kom. Onsdag natten var inte rolig. Skulle dom kunna komma eller skulle dom inte komma pga vulkanen. Men dom kom!!
 Lycka!!

Vi hade en så bra helg. Jag och Emelie som kom en dag tidigare hade en mysig kväll på resturange och sedan en kvällspromenad och tittade på kyrkorna.



De blev tårar när jag fick syn på min Emelie på flygplatsen



Sedan var det dax för viggis att komma på fredagen och då blev det årterigen tårar



På fredagen så tog vi en båttripp ut till horgen där jag bor för att titta hur det ser ut. Vi tog en tur till mitt gym också;) och det visade sig från sin bästa sida:) På kvällen hade vi en myskväll. På lördagen var de dax för shoping och sedan blev det sushi i parken.



På kvällen blev det lite party party:) 

På söndagen så besteg vi utlieberg. 



Fina vänner!

Vi avslutade kvällen på en resturang.

Så mycket skratt det blev i helgen har det inte blivit på länge. Vänder på huvudet och tittar upp på berget som vi var på och kan inte göra annat än att le:)

Saknar mina vänner så mycket och längtar tills vi ses igen!



Vänskap!! 

kram sara


 


Deppig!!

Känner mig så deppig.
Tänk om inte victoria och emelie kan komma.
Vill gråta, så tråkigt tycker jag det är nu när det kanske blir 4 gången en resa till mig blir inställd av olika andledningar.

Kanske inte meningen att jag ska få besök här!

Idag så gjordes det här vackra kostverket. Kanske det vackraste jag sett!!



Ej färdig här!

Hade en stolt 5 åring efter att den var färdig. Han gjorde den själv med hjälp av en bok som förklara hur man målar ett lejon steg för steg. Tycker det är så kul att sitta och pusha på ett barn att nå fram till sina mål.


sechseläuten!!

Igår så tog jag tåget in till zurich för att se vad jag kunde göra av min söndag. Det blev att jag stannade i stan och tittade på barnens sechseläuten, det är en högtid man firar i zurich. Man firar att våren har kommit och man klär ut sig i vackra gammeldaxa kläder. Sedan så har man som en slags kase med en snö gubbe längst uppe på toppen som de kallar bööggen. Sedan tänder man på den. Tycker mig se kasen brinna inne i zurich nu, idag är den riktiga dagen och den stora kasen. Tyvärr så jobbade jag så jag kunde inte kolla. Hur det är i resten av schweiz vet jag inte, man slutar aldrig att förvåna sig över schweiz. Tex idag så har staden zurich röddag fast inte lilla horgen som ligger 20 min med tåg därifrån. Lite knasiga är dom allt:)  Men iallfall det var en stor fest och jag är glad att jag stannade och tittade på den stor karnivalen igår.



Hästar hade dom i massor!





Tänk om man hade en sådan vacker klänning!

Nu ska jag ta kväller!!



Tråkig söndag!

Tråkig söndag! Jag har inget att göra och ingen att träffa. Tråkigt, tråkigt!

Igår så gick jag ut en stund och tog med mig sos-barnbyars tidning och satte mig och läste den i solen. Medans fåglarna kvittrade och blommorna doftade.  



Vilken stolt sos faddar jag är. Beundrar de människor som viker sitt liv åt att hjälpa andra som har det svårt.

Måste bara visa ett odyliskt hus som jag passera nästan varje dag. Tycker att det ser sagolikt ut.



På något sätt så får det mig att tänka på min gamla granne Mariann!

Just nu så sitter det reklam för mitt gym uppe och pryder större delar av zurich och horgen.



Det får mig att le varje gång jag går förbi, jag gillar verkligen mitt gym!

Nä nu ska jag väl ta mig ut på en upptäksfärd så jag inte sitter inne och latar hela dagen. Men ack vad jag skulle vilja göra den upptäcksfärden med någon:(

Ha en toppen söndag!!

kram sara




Bättre lycka nästa gång!!

Skulle nog ha suttit och myst med mina vänner Jessie och Jennie vid det här laget om allt hade gått som planerat. Men allt går ju inte alltid som man tänkt sig. Sen att en vulkan stoppade denna tripp va ju nått ganska otippat, iallafall från min sida. Nu hade vi ju turen att de kommer att få tillbaka den största summan av pengarna och kan då boka en resa till mig. Bättre lycka nästa gång!

Jag blev och är fortfarande besviken. Men det får också mig att tänka på vad sårbara vi är. Det är ju så sällan som vi i norden drabbas av dessa jordiska fenomen och att det påverkar oss. Vi är ju så bortskämda att allt bara ska fungera. Istället för att jag ska sitta här och vara besviken så borde ju mina tankar gå till dessa människor som verkligen har drabbats av denna vulkan.

Jag tänker ofta på människor som bor i andra delar av världen som inte har det så lätt. Det gör mig väldigt ledsen att det finns en värld där ute som jag inte vet hur det är att leva i och inte ens kan föreställa mig hur det skulle vara. Fast jag är medveten om att det finns en annan värld, det är jag. Så det jag tycker är riktigt tragiskt är dessa människor som inte vet det. Dessa människor som inte förstår att alla inte lever som i sverige. För skrämande nog så tror jag nog att det finns otroligt många som inte vet det. Som inte vill förstå!

Nu ska jag sätta mig och titta på så ska det låta. Vilken lyx! Inte många som kan lägga sig framför en dator och slappa och inte behöver oroa sig för morgon dagen. 

kram sara
  


Magkatarr!!!

Nu har jag fått magkatarr. Usch, gillar de inte alls. Ligger i sängen i fosteställning och tittar på vänner. varför nu? inte för att det någonsin finns ett bra tillfälle att få magkatarr men jag har ju lite att göra denna vecka. Eller rättasagt idag.

Om två dagar så är min vänner här och det är jag ju super glad för:) Det kommer att bli en kanon helg av dess like.



haha längtar tills jag få krama om dess fantastiska vänner:)

Igår så tog jag min lillskrutt till doktorn. Eftersom all energi gick åt att lugna ner min skrutt och sedan försöka dölja mina egna magsmärtor så hann jag inte ens att reflektera över att jag skulle sitta där och försöka få fram mitt ärende på engelska med en schweizisk läkare. Men det gick bra! 
Blir återigen stolt över vad man klara!  

Nu ska jag fortsätta min fika tillsammans med Sofie, Pernilla, Hanna och Adde:)
Tänk vad skype ger möjlighet till:)

kram


Kalles kaviar!!

Det måste finnas någon speciell kärlek mellan kaviar och svenska barn. När jag jobbade på förskolor så var nog kaviar den populäraste pålägget. Man hörde många kommenterande föräldrar när det fick sin välkommst puss av sitt barn, har du ätit kaviar:)
Mina små pojkar här halv svenskar som det är så älskar de kaviar. Här så får man ju tag på kaviar på IKEA. Vi har vart utan kaviar ett par veckor nu så de senaste veckorna jag och lillskrutten har vart och handlat på coop så får jag alltid frågan. Kaviar sara, kan vi köpa kaviar? Att då förklara att man inte kan köpa kaviar på coop för en 2 åring är inte det lättaste. Men så igår så var några kompisar till IKEA och jag betällde då lite kaviar. Så imorgon ska vi äta kaviar det kan ja lova:)

Ikväll så har jag vart och spelat biljard med mina finska vännen:)

Imorgon så ska jag åter igen utmana mina kunskaper, dax att ringa och besköka doktorn igen med min lilla skrutt:)

Nu är det inte långt kvar tills vännerna kommer:)

kram kram


rätt så lycklig

Ville bara säga att jag känner mig ovanligt lycklig. Det var länge sedan jag hade denna känsla.

Glad!



En liten glad sara tittar ut i världen!

Kram sara


Vitsippor!

Sitter och har min rast nu och framför mig så står det en bukett nyplockade vitsippor. Jag och min lilla skrutt har vart i skogen idag och nosat (lillskruttens variant av att lukta:)) och plockat vitsippor. Pårlande bäck, fåglekvitter och ljuvliga dofter. Älskar våren!!





Ett hav av vitsippor!

Nedräkning...

I dag är det bara 9 dar tills Jessica och Jennie kommer och hälsar på här i schweiz. Woho!! Vi har inte träffats sedan i augusti så det kommer att bli en hjärtlig återförening.

Nu måste min lillskrutt upp. Ice age blir det nog en stund om han får betämma:)

Kram kram


Mina skruttar!

När den dagen kommer och jag ska lämna min små pojkar här och åka hem till sverige igen kommer att vara en svår dag. De har verkligen satt sina spår i mitt hjärta och jag kommer att sakna dem så mycket.

Idag så satt den minsta plutten och tittade på TV och säger till mig när jag går förbi. Sara mysa mig! Ja inte kunde jag göra nått annat än att sätta mig där och gosa.

Igår kom den stor skrutten in i mitt rum med ett vykort som han fråga om vi kunde göra något med. Visst ,sa jag. Har svår att säga nej när han tittar in i mitt rum och frågar om vi kan pyssla:) När jag vände på kortet så såg jag att han hade skrivit Sara (au pair) och sedan hans namn (5 åring) nedanför. Han kan inte texta själv men han sitter och skriver av saker man först får skiva åt honom.

Dom är så goa att jag vill sluka dom!

För en stund sedan drog lillskrutten i mitt handtag(han når inte att öppna dörren) och skrek Tigern kommer. När jag öppnade dörren flög han upp i min säng och säger, klappa??

Nu 10 min senare och jag sitter och skriver detta så knackar det på min balkong dörr och pojkarna plus mamman tittar fram och vinkar för glatta livet:)

Kommer att sakna!

Idag så har jag träffat jag min kusin Chris som hade med sig en väska med saker hemifrån sverige som syster annneli har plockat ihop.
Så ikväll blir det Melba pesch cider och öb ansiktsinpackning:)

Kram kram


Geneve!!

Ja då var det påsk. Inte för att jag har haft någon speciell påskkänsla i år. I veckan så köpte jag mig en fin påsk höna som står och pryder mitt fönster. Jag har inte ätit någon speciell påskmat. Saknar det!
Men idag så fick jag en påskkanin från mitt älskade gym. 

 

I fredags kväll så åkte jag tillsammans med sofia till Geneve. Vi spenderade gårdagen med att spatsera runt i gamlastan, klättrade upp i ett kyrktorn och så åt vi sushi:) jag hade det jätte roligt och vi är redan i färd att planera nästa tripp. Vart den går får vi se:)
Vi sov på ett hostel och jag älskar den känslan att var ute på resandefot. Många minnen väcktes!



Den kända fontänen!



Flum i parken!



Geneve! Utsiketn från kyrktornet.



klockan som vi spenderade tolvslaget vid natten mot påskafton



Sofia på hostlet!

Det blev en resa med mycket skratt! Och eftersom vi var lite trött under dagen så tog vi oss en power nap på tramen 17 i en och en halv timme. Vi sov och åkte fram och tillbaka:)

Nu önskar jag alla en GLAD PÅSK :)

Kram sara


Kaninen Lindt!

Satt och tittade igenom gamla kort. Hittade två snarlika kort som är tagna med ganska precis två års mellanrum. 

 

Uppe i luften någonstanns mellan carnis och alice springs

(ser lite koko ut men det är nog brist på sömn om jag inte mins fel)



Kaninen och jag som ja köpte på Lindts påskmarknad.

Inte trodde jag att två år senare skulle jag sitta i chockladernas land med en lindt kanin.

Ha en bra påsk!
Själv ska jag till Geneve imorgon och undersöka den staden tillsammans med Sofia.  

Kram


RSS 2.0