Dirty Dancing!!

Har precis kollat klart på Dirty Dancing. Min favorit film sedan länge. Tror att det var ungefär när jag gick i 8:an som jag fick upp ögonen för den filmen. Har sett den, ja jag vet inte hur många gånger. När jag först fick den så var den på en VHS som var inspelad från TV. För några år sedan så köpte jag den på DVD och när jag skulle se den då hade jag på svensk text. Men jag var tvungen att ta bort texten efter bara några minuter då den inte stämmde med texten från VHS filmen. Jag retade mig jätte mycket på det. Jag kommer ihåg när vi var i australien och jag köpte en tidning där. Då läste jag för första gången att Patric Swayze hade cancer. Han gick bort i september i år. Usch för det där med cancer!!



Varje gång jag ser slut scenen och de dansar till The time of my life så känner jag en så stor glädje i kroppen och jag kan inte annat än le:) Älskar det!!

Idag så gjode jag något lite oförväntat. Jag har länge tänk på att ta tag i det här med träning. Så jag gick ner till gymmet här nere i horgen. När jag stod utanför så tänkte jag, vågar jag det här för jag skulle ta reda på några saker om kort och priser. Men då tänkte jag men snälla sara du kan inte mer än göra bort dej så gå in me dej kvinna. Och det gjorde jag. Jag klev in där och började snacka med killen som stod bakom disken. Så nu ska jag dit på onsdag kväll och prov träna men en instruktör och allt. Haha.. jag som inte ens vågat haft en instruktör i sverige. Får se hur det här slutar. Killen bakom disken var iallafall jätte trevlig och ansträngde sig så mycket för att förklar allt på engelska.

Ska hinna med ännu en film nu ikväll som jag har lånat på biblioteket.

Ha en underbar kväll!!

Och tjejer( ni vet vilka ni är:)) saknar er och skulle så gärna vilja vara med er ikväll:(Måste hitta på nått när jag kommer hem. Ha det så kul ikväll:)

kramar från mig i schweiz


Man i backen

Jag var med om något läskit nu ikväll. Har haft tyska och den slutar ganska sent så när jag går från tåg stationen hem till mig så är klockan runt 22.15. Det är ju beck svart ute och schweizarna tror inte så mycket på att belysa upp överallt. När jag nästan är hemma och bara har min långa backe att bestiga som då så klart är nästan helt obelyst. Så ser jag att det ligger en människa helt utslagen, en man, på marken. Och nu är det ju så här ska man gå fram och fråga hur det är eller ska man invänta hjälp?? Det borde ju vara så att instinktetn säger att man ska hjälpa men när man läser tidningar och hör vad som händer i världen idag så vågar faktiskt inte jag det. För om jag skulle ha gått fram och frågat hur det var och om i värsta fall det skulle ha vart en man som ville än illa så skulle nog jag inte haft en chans. Nu slutatde allt bra! För jag ringde hem och då kom pappan i familjen ut och mötte mig. När vi började prata med varandra så vaknade mannen till och började resa på sig. Mannen ifråga hade nog drukit en hel del för mycket. Han började så smått vingla uppåt.
När jag är ute och går på kvällen så är jag utrustad med en ficklampa, överfalls larm och en mobil i handen.
Så det är bra!!
Ska försöka att sova nu när jag fått skrivit av mig lite
Sössa sött!!
sara


Tackelitacktack!!!

Vet ni vad jag blir glad för? När man hör ett litet tack efter att man gjort något för någon. Tack Sara! Det låter så trevligt. Det känns så roligt att hjälpa personen ifråga när man vet at det blir uppskattat.
Andra saker jag blir glad över är när man upptäcker att det man lär ut faktiskt uppsakattas av någon annan. Som när jag och lill killen hade temat hösten för några veckor sen. Vi har pratade mycket om igelkotten och när han för ett tag sen fick en ny målarbok och vi satt tillsammans i köket skriker han plötsligt Sara en igelkott och ser överlycklig ut. Han kände klart och tydligt igen den och jag blir glad när jag tänker att jag faktiskt lärt honom något.
Nu finns det tusen andra saker jag blir glad för och inte behöver dom vara stora. Som nu tillexempel när jag snart ska kolla på Bonde söker fru:) haha...
Ha en bra kväll och glöm inte att säga tack nästa gång för det kan betyda så mycket!!
kram sara


Pumpagubbe!!

Idag så har gjort min först pumpagubbe. Jag lyckades!! Fick lite hjälp av pojkarna.

Steg 1



Steg 2



Färdig!!



Kommer att bli fin med ljus i på vår halloween fest på lördag. Idag kom pappan hem från LA och hade med sig massa utklädnings kläder och smik där ifrån.

Kram sara
























Sverige visit kort

Sitter med en kopp te och lite kex och har lite rast. Tänkte att jag skulle få in lite bilder från min visit i sverige nu när jag har lite tid över.



Torstens begravning!



Tre bästa vänner som alltid är redo med lite alcogel i dessa influensa tider:)

 

Greta fick jag en bild på. ÅÅ vad jag saknar katter.



En härlig överrasknings middag på resturangen salt med mina käraste.



Lukas dop! Med min syter sofie som blev gudmor.



Hösten med färgglada löv hade ju kommit till sverige. Nu har även löven ändrat färg här med.



Höst promenad med Ronja!!

Ha en bra dag!!


Armbandsur någon??

Sitter och lyssnar till min kompis rebeckas musik på hennes blogg. Den är så avslappnad så jag brukar sätta på den ibland och bara njuta. www.afrikabecka.blogspot.com Testa!!
Igår så hände det något roligt. Jag hade inga planer för helgen och såg framför mig att jag skulle spänndera den till mesta dels med mig själv. Så jag besstämmde mig för att åka in till zurich och gå på den stora loppmarkanden dom har på lördagar. När jag klev av spårvagnen och tittade mig runt så stod det en tjej från au-pair gruppen från svenska kyrkan där. De visade sig att hon skulle på markande hon med ensam. Det blev att vi spänderade några timmar tillsammans på markanden och pratde om allt mellan himmel och jord. Sen så gick vi vidare till en kyrka där man kan gå upp i ena tornet och titta på utsikten. Vi tog oss upp och de va så sjukt vackert. Senare på kvälls kvisten så träffades vi igen då för att gå ut och sätta oss på någon bar. Vi hittade en jätte mysig bar sen så tog vi oss vidare till en pianobar. En lyckad lördags dag blev det!!
På förmiddagen idag så var jag med mamman och pojkarn till en bondgård. Lillpojken hade svårt att slita sig ifrån åsnorna:) Har på känn att jag och lillkillen kommer att besöka bondgården ett antal gånger framöver.
Jag har blivit en sådan tidsoptimist under den senaste tiden. Jag vet inte om det beror på att jag förtillfället saknar ett armbandsur. Jag tror plötsligt att jag ska hinna ta mig från ena platsen till den andra på halva den tiden jag igentligen vet att det tar. Jag som brukar vilja vara ute i så god tid. Och allt det här relarterar ju i att jag oftast kommer för sent eller missar tåg. Skärpning!!! Som idag så kom jag försent när jag skulle åka till Baar och titta på film hemma hos en kompis. Men jag kom tills lut fram och vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans.

Ska ta och försöka komma i säng nu!!

kram


Sverige visit!!

Nu var det ett tag sen jag ängnade lite tid åt att skriva i bloggen. Jag har ju varit på en hemvisit till sverige. Och vilken vecka det blev. Jag gjode en Victoria! Planerade in varje timma på dygnet:) Min semestervecka började med att jag spänderade en lång tid på flygplatserna. Jag mellanlandade i Danmark där matchen mellan sverige och danmark hann att börja. Dock gick det ju inte så bra.
Det här var min vecka:

  • Träffade mormor
  • Var på en överraskning middag på salt med mina nära och kära
  • Träffade farmor som jag även sov hos två nätter
  • Hade filmmys hemma hos Sofie
  • Var på middag hos Hanna och Viktor
  • Var och fikade hos Carro och Albin. Köpte pyssel!!
  • Shopade på gränby med Pernilla, tittade på film hos henne en kväll.
  • Träffade mina bästa kompisar Emelie och Victoria öven en sushi. Mums!!
  • var på middag hos bror Stefan
  • Hanna, adde och jag var på etag och tog en drink
  • Var på Lukas dop

Sen så var jag på Torstens begravning som var andledningen till att jag åkte hem. Det var en mycket fin begravning!

 
Nu när jag är tillbaka här i Schweiz så har jag blivit dunder förkyld. Nyser, snorar, hostar och är allmänt trött. Kallt har det blivit här under tiden jag vart bort också.
Idag är jag ledig så jag ska nog krypa under täcket och sätta på en film.

kram kram


Tänk vad man kan klarar av!!

Idag så blev jag så stolt över mig själv. Lillpojken har ju haft några skumma prickar i ansiktet. Upptäkte dem i förrgår. I morse så såg vi fler och eftersom familjen ska åka på semester så passade det ju inte så bra med konstiga prickar. Så imorse så frågade mamman mig - Sara kan du ringa doktor och betälla tid och åka till dom och kolla upp prickarna så det inte är vattkoppor. Kära nån, för två hundradels sekunder hann jag tänka HJÄLP hur ska jag klara det. Men den tanken slogs snabbt bort och jag var i full färd med att ringa doktorerna. Jag skrev upp en lista på några ord som jag behövde kunna på engelska och tyska. ( har lärt mig att vattkoppor heter chicken pox och windpocken:) Barnens doktor va så klart på semester så det var bara att fortsätta att ring. Jag hittade en doktor och beställde tid. Allt gick bra även för lill killen som bara har råkat ut för några bett och deras semester är räddad.
Tänk vad man klara inte trodde jag att jag någonsin skulle ha klarat av ett samtal på engelska med en doktor. Men det gjorde jag!!
Två nätter till sen så befinner jag mig på svensk mark igen för en kort visit. Längtar sååå!! Men först så ska jag se hur schweizarna firar deras oktober fest:) Igår så fick jag se en skymt av det och inte verkar dom sitta stilla på bänkarna.
Kram på er alla och för vissa
VI SES SNART:)


Min blogg!!

Som ni ser så har jag lyckas att ändra lite på min blogg. Sorry härmades lite från dig Carro men jag blev så glad när jag lyckades få in alla löven:) Och Rebecka jag vet att jag igentligen borde flytta över bloggen men jag tycker det är lite sorligt när jag har skrivit så mycket här. Få se hur jag gör!!
Idag så har jag jobbat med båda pojkarna då stora killen har höstlov nu. Vi spendearde hela förmiddagen ute i skogen som blev ett lyckat äventyr. Vi gjorde en hösttavla, en flotte som vi hade i bäcken och så kramde vi träd och letade efter små djur. Att göra allt detta ute i naturen tycker jag är så kul. Varför ska man bara måla, klistra och klippa inomhus?? Ta med sakerna ut och sitt ute och pyssla:) Skulle gärna prova på att jobba på en ur och skur förskola nån gång. Tror att jag skulle trivas!!
Idag så kom brevbäraren med ett paket som innehöll ett stort fotbollsmål som vi har meckat ihop på eftermiddagen. En mycket uppskattad present då stora killen älskar fotboll.  
Sen idag så har jag för första gången gjort trolldeg. Jag lyckades och nu står det fina små spindlar och andra djur och väntar på att bli målade. I morgon så ska jag, killarna och mamman åka på ett museum. Får se vad det är för något.
Igår så tog jag en lång promenad uppåt. Jag hade som mål att komma till slätterna som man ser från vårt hus. Och jag hamnade typ där. Kom till en bond gård men med en utsikt av dess like. Man såg hur långt som helst och det var så fint att se alla segelbåtar som var ute på sjön.
När jag skulle ta fram min kamera och ta lite kort så upptäckte jag att det stod byt batteri. Jag hade inga med mig. Så mobilen fick agera kamera men den tar inte så bra bilder på långt håll. Så det blev så här.


 
Jag hade pepparkakor som jag satte mig ner och åt medans jag lyssande på kossan som gick i hagen bakom mig med sin bjällra.



Söt!!

Inte för att många träd har ändra färg än men det här trädet tycker jag är så vackert.



Hört att kylan har kommit till sverige så se till att mys riktigt mycket nu när hösten kommer!!

Kram sara


IKEA. Promenad. Hemresa.

Har precis haft ett långt samtal via skype med alla som var hemma hos Stefan. Hela isgrena gänget och så Sofie, Anneli, Roine och Adde. Å vad roligt det var att höra dem och se dem via webbcameran.
Igår så följde jag med Nisa till flygplatsen och vikande av henne. Sen så tog jag mig till IKEA.



Det blev några timmar och lite pengar fattigare där inne. Jag stannade och åt goda köttbullar. Det knasiga med det var att dom severar det med pomfrites och lingånsylt. Liten konstig blandning!! På matavdelninge där man kan köpa svenska mat så köpte jag pepparkakor och alhgrens bilar.



Hehe svenska flaga fick man på köpet:)



Det här var det jag köpte. Peooarkakor, bilar, ljus, ljusstake, väckarklocka, förvarings lådor, plåtlåtor( super kap) hårbort tagare, handdocka och så en söt liten mini ikea kasse. Hade aldrig sett en sådan. Gått te köpte jag ju också:)
Idag så har jag vart ute och promenerat. Jag gick till en park som ligger på en halvö typ. Det tog några timmar och efter var jag helt slut. Så fint var det. På ena sidan så såg man alperna. Dock lite molnigt men sjukt vackert.

En liten bäck!!



Stigen man gick på runt ö.

Här ser man alperna. Dock inte så bra på bilden men lite.



Gick igenom en vin odling på vägen hem.

Nu ikväll så har jag bokat en hem resa. Tänk vad saker kan ändras fort. Den 16 oktober skulle victoria komma och hälsa på mig här. Men nu så är Torstens begravning den dagen så jag kommer hem istället. Det bra med det är att jag istället kommer att vara hemma en hel vecka:)Är ju ledig just den veckan. Kommer till sverige den 10 och åker hem den 18. Så det ska bli så kul i allt det sorgliga. Så om en vecka är jag hemma:)
Och min bästa och världens bästa kompis Victoria är ju så snäll. Inte blev hon sur eller arg för att jag åker hem och hon förlorara 2000 kr på cupen. Hennes kommentar va - Självklart ska du på begravningen jag kommer till dej i november istället:) Söt nos säger jag bara.
Tack min kära vän för att du finns!!

Idag så åker Jessie, jennie och Emma ut på sin jordenrunt resa. Önskar dom lycka till!!

Ha det bra mina bloggläsrae!!


Mattias 13 idag!!

Grattis söta mattias som är den yngsta i min syskonbarn skara och som blir 13 idag.



Idag så har jag träffat min vän Nisa och vi åkte till ett stort köp center. Nisa lämnar schweiz imorgon och åker tillbaka till finland. Det kommer att bli tomt här utan henne. Jag ska följa med henne till flygplatsen och vinka av henne. När jag ändå köper en biljett för en zon till så tänkte jag ta mig till IKEA som ligger i samma zon. Jippii!! Jag längtar så. Ikea tokig som jag är. Inte för att jag köper allt där, långt ifrån, men jag gillar att strossa runt där. 



Ikväll så är det tyska dax igen. Ska köpa böckerna idag så att jag kan börja plugga lite. 
Den här veckan har vart  så speciell. Är super snurrig och trött. Jag har jobbat andra dagar och tider än jag brukar och så detta med Torsten. Ska bli skönt att börja en ny vecka på måndag.

kram på er!!




RSS 2.0