Vår bilder!

Tänk vilken extra energi man få när våren gör entre. En gnutta lyckligare blir man nog allt! Imorgon ska jag fira att det är mars sista dag. Tycker att det vart mars alldeles för länge. Självklart ska jag fira att det är svägerskan Ingelas födelsedag också.
April kommer att bli månadernas månad.

Vår
En mini tripp till Geneve med Sofia
påsk (jag gillar)
Vännerna Jennie och Jessica kommer på besök. lycka!
Mina bästa kompisar kommer för en tripp. En oslagbar trio blir hel igen för en helg!  
Kommer att bli gammel moster Sara under den närmsta tiden. Mirakel!

Vår bilder från den plats jag befinner mig på



Från min promenad i lördags!
Horgen!



Våren nalkas!



Stod i dag och drog in den underbara doften av dessa vackra blommor!



En tisdagskväll blir till över zurichsee!

Nu ska det bli lite äntligen hemma för min del

kram kram


Invictus

Igår så var jag på bio tillsammans med en vän från min tyskagrupp, Megan från irland. Vi såg invictus som handlar om Nelson Mandela, när han släpps ur fängelse och blir ett fan av springbooks som är ett rugbylag. Absolut en film att rekomendera. Att se den på engelska och textning på tyska gjorde det ju lite svårt att hänga med hela tiden men eftersom jag hade läst på så hängde jag med. Jag tycker det är så spännade att se på filmer som har en historia bakom sig och som verkligen har en mening. Pappan i familjen jag jobbar åt är ju från syd afrika och han berättade för mig i morse att han hade vart på den sista matchen de visar i filmen. Häftigt!!
Min 5 åring som jag tar hand om, en halv afrikan som han är, älskar landet syd afrika så mycket. Han är helt fascinerad av det och det går inte en dag utan att vi pratar om detta land. I afrika, när vi var i afrika, i afrika finns, i afrika kan man är bara några exempel på hur han börjar sina meningar. Han har total koll på vilka djur, berg som finns och vad man äter i afrika. På mina 7 månader här kan jag nu en hel del om syd afrika.

Igår så tog jag min bok med mig ut för att sätta mig någonstanns och läsa. Det kom fram en tjej och frågade mig om vägen till centrum. Jag förklarade så gått jag kunde och efter ett tag så stötte jag ihop med henne igen och vi började prata. Hon skulle på en intervjuv för ett jobb. Hon var jätte trevlig och vi bytte facebook. Så kanske jag har hittat min första schweiziska vän. Hon berättade för mig att hon hade en killkompis som hade vart i sverige och som tyckte det var himelriket där med alla blonda tjejer. Hon skrattade och sa att det var ju komiskt att den första svenska tjej hon paratde med var just blond. Jag förklade att alla tjejer inte är blonda i sverige. Långt ifrån tycker jag. Min mörkhåriga vän här får alltid frågan tillbaka men ska du inte vara blond när hon berättar att hon är från sverige. Jag har min natuliga hårfärg som dock är väldigt blondt men de flesta blondiner i sverige är ju faktiskt blonderade. Haha de kommer nog som en lite chock för världens befolkning!

Nu ska jag ta mig till gymmet och träna lite. I fredags så tränade jag första gången på tre veckor pga min hosta. Och konstigt nog så hade jag en sådan otrolig energi. Vet inte hur jag ska klara mig utan mitt gym den dagen jag lämnar schweiz. De som jobbar där är så söta. Fast jag inte vart där på så länge så möts jag ändå av Hallå Sara när jag kommer innanför dörrarna. Att folk minns ens namn gör ju att man får ett leende på läpparna.

Ha en bra söndag!! 

sara   


Park im grune

Idag har vi vart och besökt en stor park, Park im grune, jag och min lilla plutt. Och jag lyckades att råka ut för det jag aldrig har råkat ut för, en fågel bajsade mig rakt i huvudet. En sköldpadda skrämde näsat livet ur mig också. Jag trodde att det var små statyer eftersomm dom satt blixt stilla en lång stund och det fanns ett flertal andra statyer i parken. Men plötsligt plumsa en i.



Och stackarn han hade det inte lätt att komma upp igen. Men han lyckades!!



Såg de första vitsipporna!



Vilket vackert land jag bor i!



Min skrutts lilla hand som man får så många rara klappar på kinden ifrån.

Ha en bra dag!! 


host host host

Idag satt jag ute i solen, lyssande på fåglarna och började att läsa en ny bok. Budskap från andra sidan heter den och handlar om aboriginerna i australien.
Min plan för dagen var att jag skulle komma iväg och träna på gymmet som jag nu inte gjort på ca 3 veckor. Men var vi host fria när vi vaknade i morse?? NÄÄ skulle inte tro det. Idag har jag hostat jätte mycket. Tröttsamt!!

Den 2 april så ska jag och min vän Sofia åka i väg till Geneva. Vi ska bo på hostel och det kommer att bli en underbar påsk tror jag.

Kram


Längtar!!

Nu längtar jag hem. Vill att den här sista tiden ska gå fort. Jag längtar efter min familj, mina vänner och jag längtar jätte mycket till ett eget boende. Det tar på än att leva i en annan familj. Jag älskar verkligen min au pair familj, den bästa jag kan tänka mej. Men jag vill dyka ner i mina banankartånger och rota runt bland alla mina saker. Även om det känns väldigt skrämmande att åka hem igen. Det finns ju så mycket som jag kommer att behöva göra. Mina största frågetecken är vad ska jag göra i höst och vart ska jag bo??? Inte för att jag INTE har någonstans att bo men ändå vill ju ha mitt egna. Men att leta eget boende i uppsala brukar ju inte va det lättaste.



Har precis läst på min kompis blogg om hennes soff köp. Precis innan jag åkte till schweiz så hittade jag en jätte fin soffa. Den fanns på högsta. Jag blev lite små förälskad!



Den skulle jag vilja ha!

NU ska jag gå och baka lite. Imorgon är det nämligen jag och lillkillen som står för fikat på våran nya grupp Trollet:)

Ha en bra dag!!

( en sak jag inte längtar hem till är ju faktiskt all snö som finns där, ganska skönt att befinna sig mitt i vår tider med tunna jackor och finna blommor på marken:))



Våren är här!!

Idag så har det vart fantastisk vår väder. Sol, sol och mera sol. Jag träffade två kompisar och vi satte oss vid vattnet där restan av zurich också befann sig. Vår känsla när alla befiner sig utomhus! När jag gick från bussen på vägen hem och kl var ca 18.45 bara ställde jag mig en stund och lyssnade på fåglarna som kvittrade och njöt av att det faktiskt fortfarnde var varmt. Det känns i ansiktet att jag suttit i solen. Underbar känsla!



En solig vårdag i zurich!

Den här veckan så har jag fikat ett anntal gånger med mina vänner. Dock inte så bra igentligen för just nu så ligger gymmandet på hyllan. Jag har fortfarande hosta. Vill tydligen inte ge sig. Iallafall så träffade jag Hanna min finska vän förra fredagen, Minna i onsdags, Diana och en ny aupair i går och självklart så går vi till favorit stället Starbucks. Mina favoriter där är cafemocha och chocklad frappuccion. Gott!!

I onsdags så var jag på Lindts påskmarknad.





kanin bil!



Tog en tur i kilchberg där lindtfabriken ligger. När vädert är klart så ser man bergstopparna.

Nu har jag bokat en hemresa den 4 till den 7 juni. Ska på ett 50-års kalas och ett bröllop. Men det mest fantastiska den helgen är ju att jag då kommer att träffa pernillas lilla bebis som beräknas att komma den 25 april. Längtar!!



Den här utsikten är mittemot vårt hus. Nu när de är finare väder ska jag ta färjan över och bara spatsera där. Sen den första dagen jag kom hit har jag velat gjort det. Jag brukar står och betrakta landskapet och tycket det är så fint. Nu har jag sett det förvandlas från sommar till regniga dagar, till molnigt när jag inte sett över till andra sidan, höstdagar, när det vart täckt med snö och nu väntar jag med spännig när allt kommer att blomma ut. Det finns ett vit stort hus som jag speciellt har haft sikte på som ligger lite för sig själv mitt bland de gröna partierna.  




Nu ska jag ta och titta lite på film innan det är dax att sova. Imorgon ska jag till stan och shopa lite sen så är det fest på kvällen. Den nordiska roddföreningen ska ha sin fest. Ska bli så skoj! Massa svenska och andara nordiska  studenter och vi aupairer.

sara


mediciner hit och dit

Just nu så är mitt sängbord fullt med massa mediciner. Eller iallafall för att vara mig. Först så tar jag min två piller varje dag mot min hormon överproducerade sköldkötel. Nu har jag även råkat ut för hosta. En ganska ansträngande hosta som inte verkar vilja ge sig så idag så tog jag mig till apoteket och förklarade på knapar tyska mitt bekymmer. Jag lyckades komma där ifrån med hostmedicin. Sist men inte minst så har jag fått massa prickar på magen. Skulle tro att det är eksem av något slag. Pallar inte att det är nått annat! Men det behandlar jag med lite kortisonsalva så det löser sig nog. Vill inte gå till doktorn även om Dr Otth är en trevlig man.


 
Mina piller i min smarta pillerburk( skulle aldrig ha någon koll på hur många tabletter jag tagit om det inte var för den), hydrokortisonsalva, hostmedicin och lite halstabletter till mina hostatacker på nätterna:)

En liten överblick av mitt sängbord:)

sov sött, själv ska jag ta en liten hutt hostmedicin och lägga mig och läsa!


förstår inte

Nyss så läste jag en artikel på unt och jag blev så paff att jag tillochmed blev helt tårögd. Den handlade om att ett nederlänskt parti ville ha igenom att man skulle kunna ha sex med minderåriga ner till 12 årsålder. Det stod att dom skulle lägga ner för att dom inte fick tillräkligt med namnunderskrifter för att få vara med i valet. Jag förstår inte ens att dom skulle kunna ha en chans till detta. Hur tänker dessa människor? Eller människor?? Nej, jag förstår inte. Hur jag än tänker så förstår jag inte. Förstår inte över huvudtaget.

Det ända jag förstår när jag läser om sånt här är att JAG vill vara med och kämpa för barns rättigheter, för det är just vad en 12 åring är, ett barn.

- Sara


snö:(

Usch det snöar, snöar och åter snöar. Tänker på alla blommorna som hade kommit upp ur marken och nu ligger gömda under en massa kall snö. Fåglarna som hade börjat kvittrat för fulla muggar och höll på att leta upp sin partner. Vet inte vem som blev mest förvånad över att våren blev till vinter. Jag, fåglarna eller blommorna. Stora pojken sa i morse, nää nu vill jag inte ha mer snö nu åker jag till afrika. Tänk om det var så lätt!

Nu ska jag väcka min lill prins och se om han är på bättre humör:) 
Allt blir nog bra med lite Mamma MU 

(Hehe vad hände nu allt blev mega stort på datorn har inte tid att fixa nu)


Nyfiken

Jag är så nyfiken vilka som läser min blogg:) kan ni inte lämna ett litet fotspår i komentarerna. Skulle vara så kul!

Oj insåg just att det är den 9 mars. 25 år och en månad med andra ord.

Idag så har jag vart med lillkillen på en svensklekgrupp. Vi satt i en stor ring och sjön massa svenska barnsånger. Saknar att få sitta i mitten av ett hav med barn och leda en sångsamling. Saknar att för tionde gången att få säga till pratkvarnarna att sjunga istället, saknar att få den som har myror i byxorna att sitta stilla men mest så saknar jag att få plocka fram den lilla tysta, osäkra och bortglömda barnet som det bara strålar om när den märker att man bryr sig.
Finns nog ingen bättre känsla än när man fått ett barn att stråla!

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."

"Har jag lyckats förgylla en enda dyster barndom så är jag nöjd."
/ Astrid Lindgren

Astrid Lindgren är en av mina stora idoler. Hon var en otrolig kvinna tycker jag.

Ska iväg och jobba nu, ska få umgås med mina små guldklimpar som får mig att le:)

kram sara


Pappa

♥2009-03-07♥

Ja nu är det ett år sedan min pappa lämnade jorden.



Känns konstigt!

/ sara


En dag med Sofia

Imorse när jag vaknade så såg jag att ett ljust ljus försökte tränga in genom persienen på min balkongdörr. Hade läst att det kunde bli snö här idag så jag tänkte å typiskt nu är de snö ute. Jag förväntade mig snö men när jag vek upp persienen så fick jag slag. En dm ny snö låg på marken och så var de snöstorm. Hur gick det till? Igår var det ju fint vår väder. Hoppas det försvinner fort!

Annars idag så har jag haft en toppen dag. Jag träffade vännen Sofia och efter en lång strossande så hoppade vi in på migros för att äta lite lunch. Sen så tog Sofia med mig på en secund hand affär. Gillar att gå och titta på alla fina och allt skrott som samlas där. Jag hittade en jätte fin ljusstake!



Det fick bli lite provisorit med värmljus idag:)



Sofia med sitt nattlinne fynd:)



Vi stannade och kollade in dessa filurer på stationen. Vet inte vad instrumemntet heter men är typiskt för schweiz.
 Vackert!

Nu ikväll ska jag ta och titta på andra chansen (om det går). Hade en melodifestivalen kväll igår med mig själv och tittade igenom alla delfinaler. Många låtar är ju inte bra alltså! Min favorit blev dock Erik Saade eller vad han hette.


Ha en bra kväll!!






turkosfnatt!

Har drabbads av turkosfnatt. Jag köper allt (nästan iallafall) i turkost som kommer i min väg.
Älskar den färgen!



Här är några saker jag införskaffat mig för att de har den vackra färgen. Turkost!
Nu letar jag efter en sjal i den underbara färgen och även ett par jumpadojor skulle sitta fint;)
Jenni dök ju upp i lördags med ett par turkosa så nu vill jag också ha.
Hmhm kanske skulle de vara fint me en väska också.

TItta vilka vackra påskliljorn som förgyller mina dagar!

Har precis pressat i mig en mega go chocklad kakbit som jag fick av min värdmamma. Mastig men god:)
Jag är inne i en bok period nu. Läser den tjocka boken en förtjusande man av marian keyes, och som alltid så vad den väldigt trög i början. Men nu så har jag svårt att slita mig. Ibland så tycker jag att jag och Marian verkar ha väldigt lika och konstiga tankar. Lite läskit!!

Nä nu kallar jobbet!!

kram kram


dansat hela helgen lång

Helgen som var blev en riktig party helg. Det blev ausgang både fredag och lördagkväll och vi höll på ända in på morgontimmarna. Jag bara älskar att vara ute och dansa. Tycker det är så kul! Ångrar att jag inte har gått på mer dans i mitt liv. Men det kanske inte är försent än;)

Mina vänner



Felicia lär oss ett nytt tårkahåretsett



Jenni!!



Minna!



Flum!

Imorgon så ska jag nog ta mig in till zurich och kanske kosta på mig lite nya vår kläder. Det skulle sitta fint.
 Nu är det 19 dagar till kusinen Linda kommer på besök till schweiz. 50 dagar tills vännen Emelie kommer och 51 dagar till vännen Victoria kommer:)
Wiiii vad jag längtar!!

Kram sara


RSS 2.0