saknar mina vänner

Nää nu saknar jag mina vänner där hemma jätte mycket. Hittade denna vackra bild på facebook av en slump.



Hänger inte med i vad som händer där hemma längre. Nu när jessie och jennie är hemma så är kompis skaran komplett hemma i sverige.
Jag vet inte hur det går med mina två bästa kompisars pojkvänner, jag vet inte hur deras familjer mår, jag vet inte hur dom mår på riktigt. ÅÅ det är sådana frågor som jag alltid vill hålla koll på. 
Saknar mina vänner så!! 

På måndag så har jag vart här borta i 6 månader. En lång tid! Om en vecka och ett år sedan så sa min pappa sina sista ord till mig. En evighet sedan!

Jag gillar detta land så mycket och uppskattar min tid här men när vissa känslor och tankar gör sig mer påminda så önskar man att man inte var så långt hemifrån.

Våren börjar komma här i horgen och det tycker jag är underbart. Såg de första snödropparna igår! Idag så sitter jag med en JÄTTE träningsvärk i ja bak i höften faktiskt. Vi var ut och dansade och tydligen har jag inte gjort det på ett bra tag. Men ack så kul det är att stå och svänga loss på ett dansgolv:) Me like!!

Ska nog ut på en promenad och köpa mig nått att äta.

kram på er


Hasslibegen

I lördags så åkte jag i väg upp till alperna tillsammans med min au pair familj på en liten semester.
Så vackert!



utsikt från stugan!



Redo för kälkåkning!



Kul i snön!



Här tog jag kort när jag satt på kälken i full fart. Men det var så vackert att jag inte kunde låta bli att haffa upp kameran och knäppa ett kort.

Vi hade en mysig stuga och mycket lek ute i snön blev det. Jag åkte i väg på en kälktur. Haha ja tro det eller ej men där satt jag på en kälke vilse i alperna. Mamman och stor pojken skulle åka skidor och jag kunde inte åka i samma pist så där slängde jag mig ut för en backe och jo jag hamnade rätt men jag va nära gråten. Min väg tog mig längre bort och in i skogen. Mamman ringde och frågade var jag höll hus, vi skulle mötas på vägen. Jag är lite lost sa ja och skrattade. Hade då sett en skylt och jag misstänkte att jag var på rätt väg. Skönt tyckte jag! Jag kom fram tillslut. Vad jag lärde mig där var 1. Ha med dig en karta över backarna 2. veta vad stället heter du ska till.
Nu är jag ensam hemma för ett par dar då familjen är kvar på semestern. Så idag spenderade jag ett par timmar på IKEA. Köpte rammar, plåster, blommor, sill, skorpor och så åt jag köttbullar. Idag så har det vart fint och varm här i zurich trakterna. 7+ stod termometern när jag åkte iväg. Kände att det skulle ha vart skönt med gympadojorna för de blev varmt i vinterkängorna. Måste lägga till att jag har dom absolut bästa vinterdojorna man kan tänka sig. Mitt bästa köp under min tid här i schweiz. Släng dej i väggen kalla fötter:)



En liten skymt av mina favoriter!

Nu ska jag ta och sova.

En stor upplevelse var det att vistas uppe i alperna. Det är magiskt! Berg är nått som får mig att häpnas.

kram


Äventyr!!

Jag har en sådan stor längtan för att göra ett äventyr. Skulle vilja packa min ryggsäck och leva som en backpacker för en tid. Saknar det så! Känns som min och victorias australien resa var en evighet sedan. Tänk att bara få sätta sig på ett plan som tar en till ett upplevelseland där man kan upptäcka nya saker. Känns för tillfället att jag sitter fast på samma ställe. Nu bor jag i ett land som jag beundrar och alla vägar är öppna för mig att ta mig hit och dit. Så igentligen så är det ju bara att göra det.

Saknar känslan att vara någon helt annanstanns!

Hittade några bilder från mitt livs äventyr








Berg, vackra utsiker och sitt liv nerpackad i en väska. Me like!!

Snart så återvänder mina vänner som vart ute på luffen en bra tag till kalla sverige igen. Att läsa deras resdagbok får mig ju att vilja mer.

Jaja nu ska jag ner i mitt horgen centrum och fixa lite prylar. Det får bli dagen äventyr:)

kram kram



hemmagjorda semlor

Nu har jag precis ätit hemmagjorda semlor som jag och stora killen har gjort. Jag var mest till för att visa hur man gjorde, första semlan han någonsin hade sett:) Nu är barnens mormor här på besök så det blev ett stort semelkals som blev mycket uppskattat.

Har ni sett att jag har lyckas att gjort lite förändringar på bloggen;) hehe det tog en tag. Men nu får den se ut som den gör. Fick nästa utbrått på datorn igår för att den inte var så hjälpsam. En sak jag lärde mig igår var faktiskt att saker faktiskt kan funka bättre om man slår lite på det. Min vänster knapp på datorn som jag tex andvänder när jag ska markera saker är lite koko men efter att jag bankade på den ett tag så funkar den nu ganska bra:)

Här kommer lite bilder från de senaste veckorna!



Chock uttrycket när jag överraskades med att hela familjen var här:)
Tydligen så gick jag inte ur bilen på engång utan satt där ett tag. Tog ett bra tag innan hjärnan fattade vad som försegick!



Min 25 årsdag!

Snart beger jag mig iväg på tyska. Nu är det bara två gånger kvar! Skönt tycker jag, fast jag kommer nog att sakna människorna lite. Jag har en rolig klass. 

På lördag så beger jag mig på skidsemster (pulka för mig) med au pair familjen (tror ja;))  Vi ska åka till ett ställe som heter Hassleberg. Jag ska vara där tills på tisdagkväll sedan så åker jag själv hem och kommer att var hemma ensam tills på söndagen efter. Skönt!! Eller det kommer nog att bli lite ensamt fast jag måste erkänna att jag ser fram emot det. Men det ska bli jätte kul att först åka iväg på en liten semseter:)

Ha en bra dag!

kram sara


En dag i Bergun med schlittel åkning

I lördags så hade jag en underbar dag i Bergun som ligger uppe i alperna tillsammans med min vän Sofia.
Vi åkte populära schweiziska schlittel som är en kälke. I Bergun så ligger eurpoas längsta backe. Man startade uppe i prada som man åkte tåg till, sen så bar det ner för i hög fart på kälken och efter 5 km så var man nere i bergun igen. Vi hann med 4 turer på kälken var av en var när det var becksvart ute. Jag var väldigt nervös hur det skulle sluta men lamporna tändes så småningom längst färdvägen. Det var stjärnklart och jag hade svårt att hålla blicken på vägen för det var så vackert.  

Jag beundrar den mörka himlen med dess stjärnor och månen som är så underbart vackert en klar kväll!



En bild över Bergun!



På väg i tåget!



Sofia med kälkarna:)



Wiiii här kommer Sofia:)

Måste absolut åka kälke igen. Vilken kick det var!!

kram


Saknar!!

Fick en sådan stor känsla att få sätta mig i en bil och köra iväg. Saknar min volvo, tänk att få sitta bakom ratten i volvon och höra att I wich I was a punkrocker börjar på radion. Absolut min favoritlåt i bilen:) Om ni någon gång ser mig sitta och sjung för fulla muggar i en bil så är det ganska stor chans att det är just den låten. Tänk att få flyga fram över vägarn i uppsala.

Saknar sååå!!



Jag vill ut och köra nuuuu....

Hittade några vackra vårbilder





Vill ha vår nu!!

I helgen så ska jag och min vän Sofia ut och åka kälke på schweizisk vis:) haha får se hur det slutar. Det kommer att vara en stor upplevelse kan ja lova.

Ha en bra dag!!


25 år!!

Ja idag så blir jag 25 år. Sjukt. 5 år kvar till 30. Dem som verkligen känner mig vet ju om min åldersnoja. Känns som det ja skulle hinna med under 10 år har plötsligt blivit 5 år. Men man ska ju vara glad att man blir älder. Alla får ju inte den chansen.
Min födelsedag har vart bra, fint och skönt väder. Här hemma så beställdes det pizza till dagen i ära och så blev det vin, sång och paket:) Lillpojkens ena favoritlåt är ju ja må du leva så han klämde i från tårna. En bra, men annulunda födelsedag. Fick ett så vackert halsband och örhängen av mina bästa vänner. I helgen som var så fick jag en sverige tröja av min kära familj som ja ska ha när ja tränar på gymmet;) och självklart den största presenten att de hade kosta på sig att ta sig hit till mig.
Min 25 årsdag kommer jag att sluta med film, en tårtbit jag köpt på coop och en kopp te.



Tack alla som har skickat kort, sms och skrivit hälsningar på facebook:)
Det har värmt så mycket!



Nu har jag funits på denna jord i ganska precis (20.41 kom jag till världen) 25 år. Jag undrar hur mitt liv ser ut om 1 år, 5 år, 20 år och 50 år. Men det återstår ju bara att se. Tänk att för ett år sedan så låg min pappa på sjukhuset. Mycket som hänt sedan den 9 februari 2009 då hela mitt liv förändrades.

Nu ska jag ha lite födelsedags firande för mg själv

kram från Sara 25 ( åå de känns så sjukt mycket och vuxet)
Men som mamma Caroline precis sa till mig, Sara ingen stress du är i den bästa åldern:)


Min underbara helg!!

Ja, planen var att jag skulle åka med min au pair amilj och åka skidor under helg. Packad och klar var jag.  På torsdgas eftermiddaden så skulle jag följa med mamman och lillpojken ner till affären och handla lite snacks innan det skulle bära av. Sen skulle vi plötsligt hämta pappan i familjen som stod och väntade på stationen. Trodde jag. För plötsligt så dunkar Hanna, ja det var HANNA, på min ruta. Jag kan inte beskriv mina känslor och taknar i ord för allt var så konstigt. Hon var gråt färdig och jag tänkte bara men Hanna henne måste jag hjälpa. Sen så dök ju en efter en upp utanför bilen. Så ja där hade alltså hela familjen kånkat sig hit till schweiz. Blev så chockad, händerna baar skakade. Men så glad jag blev. Lycka, lycka var det!! Pernilla med sin bäbis mage var där, Bosse med sin rullstol. Ja det hela var ofattbart.




Mina chockuttryck bilder kommer sen!



Familje mys i sängen! En shungamålning:)



Hela gänget samlat!

Är dom inte fantastiska!

Så vad hade vi för oss? Jo vi tog en shoping runda i Zurich under fredagen tyvärr så regnade ju det så det blev inte så mycket spatsering runt stan. Sen blev det resturange igen på kvällen. På lördagen så blev det tårtkalss hemma hos mej:) sen blev det en tur i horgen. Och mycket där till. Allt var så kul!!

Idag så är Sara jätte trött, men vad gör det efter en sådan helg:)

Ha en bra dag!



Helg bestyr

Sitter och har rast nu när lillkillen tar sin tupplur.

Nu har jag äntligen fått tillbaka min kamera:) Den va så efterlängtad!

Lite bilder ifrån min helg: 

 

Mina barrunde kompisar Sofia och Felicia



Cosmo:)



Hehe jag börjar bli brunhårig

Ifredags när vi var ute så träffade vi några lustig killar som kom med militär kläder. När jag berättade att vi var från sverige sa han Å har du snus då? Haha ja har inte kopplat än att det bara snusas i sverige. Vi hade det jätte kul ifredags! Sent och blöta fötter blev det.
I lördags så var jag med en irlänsk tjej från min tyskaklass och såg its complication på bio. Det var så rolig!!

Oj nu msåte jag ta upp min lilla pojke som sussar så sött!!

kram kram


RSS 2.0