Första advent är här

Förtsa advent och jag har börjat fått lite julstämming i mitt rum. Idag så gick jag på en marknad här i Horgen och köpte en jätte vacker hemmagjord julstjärna. Den kostade en slant men det var det värt.

 

Har dock ingen glödlampa som passar så det får införskaffas i morgon.
Jag hade köpt tre fina kulor som jag satt upp igår kväll. Lyckades väl så där, en åkte raka vägen ner i golvet. Men som tur var så blev det förvisso många småbitar men också två stora glasskärvor som istället fick bli en fick lykta.



Denna vecka så har jag gjort mycket. Igår så var jag, stora killen och mamman på teater. Den hadlade om aladin och var jätte bra. Skratta mig genom hela föresällningen!
När vi åkte dit så tog vi vägen över bergen och jag finner inga ord hur vackert det är. Jag får en sådan stor lust att bara springa som en galen häst ut på alla öppna fält.

Den här bilden togs utanför teatern!

Annat mysit jag har gjort är att jag och lillkillen var ute och hade en skön dag i regnet. Vi matade ankorna och hade picknick under en stor gran:)



Vid lunch tiden så blev det finare väder och vi tog då med oss pannkakorna och satte oss ute och åt. Mums!!



Igår så var jag barnvakt åt en ny familj där mamman är svensk och pappan schweizare. Två små söta barn och allt gick jätte bra. När storakillen fick höra att jag skulle dit och vara barnvakt så fråga han - Sara kommer du tillbaka till oss? - Ja det är klart jag gör, sa jag. - Va bra, sa han då.
ÅÅ vad jag älsakar min små pojkar här!

Idag var jag och tränade. Tog det lungt för jag vet inte riktigt vad doktorn tycker om att jag gör det. Men det gick jätte bra. Jag vet nu varför jag har en sådan hög puls. Det har med sköldköterna att göra, den är förstor och hjärnan får inte tillräkligt med blod och säger då åt hjärtat att slå fortare. Nu äter jag medicin så det kommer att bli bra!! Tog föresten svininfluensasprutan i tisdags. Så nu är det gjort också!!

Ha en bra första advent!!

Kram sara


Gammelmoster!!

I april 2010 så kommer det att komma en liten bebis, antagligen det sötaste:)

Pernilla och Robbans!

Jag som är Pernillas moster blir ju då gammelmoster:) 25 år och redan gammelmoster kommer det att bli. Ja, så kan det ju vara när man är moster redan själv vid födelsen.  

22 dagar kvar tills jag lämnar schweiz för en stund och återvänder till vackra sverige.
Längtar!!
Har en sådan otrolig längtan till er alla där hemma.

Imorgon ska jag besöka doktorn igen och få höra vad han har att säga. Jag hoppas han säger
- Sara, ingen fara gå till gymmet igen you are fit for fight:)

Jag hoppas!!


Bilder från helgen!!

Lite bilder från helgen



Hanna och den nya finska kompisen. Vattenpipa inget för mig!!



Julmust som ja köpte på den svenska julbasaren



Jätte mycket folk



Idag när jag var på promenad i zurich så såg jag att dom hade gjort en klocka bland blommorna. Jätte vackert!

Sov sött!!


Vad ska ja hitta på??

Så vad ska man hitta på idag? Skulle ha åkt till Utlibergen och tittat på utsiketen med några kompisar men det är så dimmit så det är ingen idee. Får kanske ta tåget in till stan och fika lite. Här på söndagar så är det mesta stängt. Idag så skulle jag vilja åka till Gränby centrum och bara strossa. Känns som att det är en sådan dag:) Men det går ju inte riktigt. Det känns inte så lockande att gå på en promenad när inte vädret är bättre heller.
Måste nog sätta fart om det överhuvudtaget ska bli nått gjort idag.
Skriver mer ikväll!!

 


Dagens bild!!

Idag så har det vart tjock dimma här. Jag och lill killen har vart på utflyft idag. Medans vi väntade på bussen gick vi ner till ankorna. Fick en vacker bild!

 

Har fortfarande inte fixat bloggen som jag strulade till igår. Men det kommer!

Tänker på min mormor. Tusen tankar till dig!
Från din saragumman


Oreda på bloggen

Haha jag skulle försöka att byta bild på min blogg och det blev bara kaos. Det får se ut så här ikväll för jag blir bara tokig för det går inge bra.

Kram sara


Moln i sikte!!

I går morse så såg det ut så här.



Nu kanske det kan vara svårt att tolka denna bild men jag ska försöka att förklara.
Vi bor ganska när en sjö som vi har utsik över. Vi bor högre upp än den så vi ser ner på själva sjön och ser även över till andra sidan. I går när vi vakande så var hela sjön täckt med dimma. Men dock inte så högt upp så man såg över dimman till andra sidan. Helt fantastiskt var det! Det såg ut som att det var moln som flöt runt på vattnet.

Idag så har jag vart i ett köpcentrum och shoppat lite. De blev en jätte fin lila tunika, vackra turkosa kort och en brika med en ängel på. Bra köp!!

Woho idag så är det onsdag och det innebär att det är bonde söker fru, oskyldigt dömt och morden:) Tänk vad internet är bra ibland.

Ha en bra kväll!!

sara

Ett litet citat som jag fick från min kära vän och som jag vill dela med mig av:

Ororn är värre än själva grejen


Doktor besök!!

Idag så var jag hos doktorn och kollade upp mitt hjärta som jag vart lite orolig över efter att det visade sig att pulsen var så hög här om veckan. Besöket gick bra, trevlig doktor, men dock så var pulsen alldeles för hög och jag fick medicin som skall ta ner pulsen. Jag fick även lämna blodprover och göra ett EKG (eller va det heter). Ska dit igen om en vecka och kolla upp hur lilla hjärtat mår då. Ingen träning får det blir det den här veckan:( Det känns väldigt tråkit! Kommer att få tränings abstinent!!
Har precis haft ett långt samtal med Emelie efter att vi har ringt om varandra ett antal gånger. Vi har alltid så mycket att prata om. Tror inte vi någon gång kommer att sitta tysta och inte ha något och säga varandra. Saknar henne så!!



Här på bilden ett hjärta är
som jag nu i kroppen bär
jag fann dig i fjärran där
min dröm så länge vart kär 

Ps. Sjukt avundsjuk på mina vänner som snart befinner sig i australien

/sara
 


Emelie 24 idag!!!!!!

Söndag ingen! Är det bara jag som tycker att veckorna bara flyger förbi? Det är ju inte klockt att det redan är den 15 november. Hmhm vem fyller i dag då?? Jo det är ju min bästa vän Emelie:)



hipp hipp hurra för min Emelie idag!!
Saknar henne så!!

Igår så var jag till IKEA. Åt goda köttbullar igen. Mums!! Jag köpte glögg, alhgrens bilar, pepparkakshus, en amaryllis och lite annat smått. Igår såg jag på en vägg att det var 16 grader ute. Klockan var runt 16 och det var inte just någon sol. Tänk att det kan vara så fin och skönt i november. Jag ser annars november som en grå månad men inte i år. Jag var och tränade igår och det gick bra. Har kommit så långt att jag fick utöka mitt schema med några fler saker. Och idag så vacknade jag med ganska mycket tränings värk. Killarna på gymmet är så snälla. Jag tror att dom tycker det är kul att jag kommer från Sverige. Jag ska nog ta mig ner till gymmet snart för jag kommer inte att kunna träna förns på onsdag nästa gång.

Ha en bra söndag!!

Kramar


Vackra bilder!!

Här kommer det lite bilder från mitt liv här i schweiz



En bild över de snötäckta bergstopparna



Myspys en höst dag men min lilla pojke



En vacker höst bild i Park im grune



Älskar när stora killen kommer till mig och frågar - Sara kan vi inte pyssla?? Här om veckan hade han plockat ett helt gäng med löv när familjen vart på promenad och sagt , Sara säger att man kan göra pyssel av löv:) Så söt!!

kram


Feber?? Tandborsteköp:)

Sitter i min säng nu när jag egentligen ska befinna mig på tyska lektion. Har inte tänkt på att nu när båda killarna har vart sjuka i feber att jag kanske skulle bli smittad. Nu ikväll sa mamman till mig Sara du ser väldigt varm ut, du har väl inte feber?? Eheh tänkte jag. Jo, men de kanske ja har. Det kändes ju som jag höll på att koka och visst jag är väldigt varmblodig av mig men burkar inte känna mig så varm. Hade igen speciell matlust heller, kastade det mesta. Men när jag hade packat allt till tyskan för jag beslöt mig för att gå på den och skulle precis gå till bussen tittade jag mig i spegeln en extra gång. Såg inte speciellt pigg ut så jag betämmde att det fick bli en kväll framför svt istället. Just nu skiffdar jag från att koka till att frysa. Så det var nog ett klokt beslut. Jag måste säga att jag börjar tvivla på mitt super immunförsvar. Jag har aldrig vart speciellt sjuk av mig. Inte som barn eller senare. När jag jobbade på lövstalöts förskola så var jag hemma 1,5 dag på 1,5 år:) Men från förra hösten så har jag haft feber och vart sjuk ganska många gånger för att vara mig. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon för jag vill så gärna åka med grabbarna och bada på förmiddagen i morgon. Och på lördag så ska jag till gymmet igen och få mer tränings maskiner på schemat;) Åå vad jag tycker det är kul att gå och träna. Även om den här insidenten med min höga puls och oro över mitt hjärta så tycker jag det är så kul att gå dit. Min oro har lagt sig lite över det för jag har fått ett nummer till en doktor som jag skall boka tid hos i morgon. Hoppas bara att det inte är något allvarligt. Får hoppas på det alla säger att det kan vara att jag blir nervös över en viss instruktör;) haha har inte bara hört det från en. Det ska bli skönt att få det uppkollat. 
Igår så var jag och köpte en ny tandborste. Ni kanske undrar vad det är för speciellt med det men när jag stod och skulle välja en tandborst som jag dock inte gjort på ganska länge då jag haft samma märke och modell det senaste året. JO jag fastnade för en som påminnde mig så mycket om min kära vän Victoria:) 




  Den har precis samma färger som hennes mobil som hängt med så länge.

Ha det bra mina blogg läsrae!!


Mitt hjärta!!

Har precis läst Alfons Åberg för en febrig liten kille. När den ena blir frisk så blir ju den andra sjuk så brukar det ju bli och killarna här är inget undantag. Själv så hade jag ju kommit igång med mitt tränande och det gick ju super. Tills i söndags då jag fick andvända ett pulsband runt magen och min puls visade sig vara skyhög. Har aldrig någonsin tänkt tanken att mitt hjärta inte skulle vara i tipptopp. Det blev en jobbig söndag och måndag då jag inte kunde slå bort tanken på mitt hjärta. Jag gick och kände på pulsen hela dagen och självklart var den snabb pga att jag stressade upp mig. I morgon ska jag ta mig till gymmet igen, tror jag. Får se hur det känns, idag känns det lite bättre men ändå finns tanken i bakhuvudet hmhm undra hur pulsen är?? Hoppas så att det blir bättre nästa gång.
Har inte hunnit berätta vad jag gjorde i lördags. Jag var med min vän Sofia på öppethus på en dansskola. Vi dansade salsa och hade jätte kul. Haha jag rörde mig som en kossa. Jag fick dansa med en jätte duktig kille som gick där själv men även hade egna klasser. Han var så snäll! Eftersom allt var på schweizer tyska så fattade ja 0 men han överastt allt åt mig:) Tänk vad vissa människor anstränger sig för andra människor. Har träffat på så många exempel här!

Nu ska jag ta och vila lite!!



Farsdag!!

Idag är det farsdag och jag har ingen far att fira. Känns så sorgligt. Farsdag har alltid inneburit att mina syskon har kommit hem och fikat. Skulle vilja tända ett ljus på graven.
Saknar min pappa så mycket!
Skulle så gärna vilja ringa honom och säga hej.



Nu jag tänder ljuset här
för min pappa som jag har kär.
Å jag hoppas att du ser
på mig nu och mot mig ler.
Nu jag tänder ljuset här
för min pappa som jag har kär.

sara



Träna, träna, träna, woohoo här ska det börjas träna

Igår så var jag på gymmet här nere i byn. Var jätte nervös när jag stod utanför. Jag hade ju en tid med en instruktör. Allt gick jätte bra, har ju aldrig haft instruktör förut. Han var så trevlig , snäll och lätt att göra med. Vi tog oss igenom passet med hjälp av engelska. Blir ännu en gång förvånad över mig själv. När vi inte förstod varandra så stod vi bara och skrattade. Hade så kul igår! Längtar tills imorgon då jag ska dit igen dock så blir det inte samma instruktör till min besvikelse:( Så vi får väl se hur det går. 
Men träningen gjorde underverk iallafall för den satt fart på mina lyckhormoner för jag har vart så glad i dag och känt så mycket livsglädje:)

Ska i väg på tyskan snart!

Ha en bra kväll!!

Kram sara


RSS 2.0