En dag med farmor

Idag så har jag spenderat dagen tillsammans med min farmor Svea. Vi har vart och hälsat på hos en gammal bekant till henne. Och en gammal bekant är nog det rätta orden för gumman är 99 år . En rkiktig piggelin är hon också. Hon var så söt:) Idag har jag också vart och köpt lite pyssel saker. Jag ska göra tack kort till alla som gav en liten gåva till minnet av min pappa. 
Jag har en längre tid haft några kontinenter, länder och städer som jag vill besöka i mitt liv. Mitt absoluta dröm land som jag länge drömde om var australien och det har jag ju fått uppleva. Länder jag hoppas att jag kommer att besöka är Irland, som jag blev lite små kär i när jag läste en triologi som utspelade sig där, New York är en stad som skulle vara så häftigt att se, att få befinna sig i afrika skulle vara en otrolig upplevelse och så Norge har jag länge velat besöka. Men vem ska snart till norge och hälsa på??
Jo det är ju JAG:) 
Så snart kan jag förhoppningsvis bocka av ett till land på min jag-vill-besöka-lista:) 
Jag skulle så mycket hellre lägga min pengar på att skumpa runt i en varm trång buss i afrika än att ligga på en strand i thailand. Visst är det skönt att vara på chater resa men det är inget emot när man verkligen kan uppleva saker. 
Det jag uppskattar mest med min australien resa är inte att jag "gjort östkusten" som det flesta som åker dit gör. Utan det var att få uppleva en natt ute i det riktiga outbacken. Eller att gå på gatorna i alice springs där man mötes av alla aborginer som nog inte har det så lätt.

Tänker en liten extra tanke på min moster Marjatta idag!



En söt morbror Lars-göran och en söt moster Marjatta!

Kram sara


 

En dag bland tomtar:)

Idag så har jag åkt traktor och kärra:) Vi var på beök med hela barn gruppen hem till en av pojkarna på avdelnigen. Vi fick grillade korvar och saft. Vi fick uppleva en riktig tomte skog. Längst en stig i skogen så har dom som bor i närheten satt ut massor av fina tomtar. Ett hundratals tomtar var det nog säkert. 



Söt, eller hur? Ska nog lura med mig Emelie på en liten pic nic nån dag ut till tomtestigen. 
Vi matade kossorna och tittade på fåren också. Den obeskrivbara naturen som en dag på landet ger fick vi också skåda.



I måndags så var jag och besiktade bilen. Och på lappen som jag fick av besiktinings farbrorn står det Fordonet har godkänts vid kontrollbesitningen:) Å va skönt det är att åka därifrån med en godkänd bil. Och jag tror att min pappa känner en stor lättnad uppe i himlen han också över att bilen gick igenom. 

I sommar kommer jag att spendera en tid ombord på olika båtar. Först så ska jag åka Birka tillsammans med Emelie, Victoria och Malin. Sen kastar jag loss med Jennie, Jessie, Hanna och Emma på cinderella. Efter det så tar jag och min stora familj oss över till riga. Det blir att semestra på däck i sommar:)

Till er som följer min blogg hoppas ni tycker om att titta på kort. Jag älskar nämligen att ta kort. Så många kort blir det på bloggen:) 



Även på mig själv då och då:)



  
    

Loppis!!

Har precis kommit hem ifrån en akut utrykning till sofie. Hon jobbar natt och en granne smsa att lyset på hennes bil var på. Självklart så hjälper jag till när det behövs, precis som sofie har gjort för mig:)
Imorgon ska jag besikat bilen. Håller tummarna att det ska gå bra.

Här är min nya frukost service som jag har köp till mig själv. Jag hade samlat ihop en slant på DUKA  som nu ska läggas ner. Jag fick lite panik över att hitta nått. Det blev en kosta boda service som jag är jätte nöjd med. Har redan test provat den:)


En händelse från helgen är ju att jag och Hanna stod på vaksala torg på loppis. Vi hade ju inte så tur med vädret men vi hade jätte kul ändå. Vi fick in en slant också! Folk är ju helt tokiga på loppis. Det måste nog upplevas för att förstå hur  dom beter sig.



Det här en vacker bild från min och jennies promenad idag



I torsdags så var jag, emelie och victoria på dragon palace och åt sushi. Det är en av våra favorit resturang. Sen så åkte victoria med mig hem och vi kollade på australia. Många minnen från våran resa väcktes till liv igen. Filmen var jätte bra och jag tror att det är något speciellt med outbacken i australien.

Sov gott!
sara




Välkommen till världen!


Idag har jag vart och hälsat på Hanna och Johans lilla pojke. Namnlös än:) Så liten och söt!
Han föddes i går morse den 18/5 kl 7.53



Tänk att vara så liten. Det var med lite skakiga armar som jag tog emot honom i min famn. Men ack så häftigt det är att få hålla en sådan liten kravat.



Hoppas att jag också får uppleva att bli mamma en dag!

Igår så fick jag ett jätte bra samtal. Önskar så att det kommer att gå vägen. Nyfiken??:)
Hemma hos mig i allt huller och buller så finns det en gammal mangel som är till salu. (Nån intresserad??) Nå, den bara stod där och jag skulle vika ihop lite sängkläder. Varför inte prova:) Så inatt låg jag i en nybäddad säng med manglade lakan. Det är jag inte bortskämd med.



Ska kolla lite på Tv nu innan jag ska sova.

Kram sara


Grattis Norge!!

Gratttis Norge:)
Till både vinsten igår och till er stora nationaldag. Jag tycker lite synd om sverige som inte har någon som helst tur i schlager Em längre. Marlena var inte min favorit i från den svenska schlagern, långt ifrån faktiskt. Men jag tyckte hon va rätt duktig igår iallafall. Min stora favorit igår var faktiskt finland:) Tyckte deras låt var jätte bra. Men det tyckte ju inte resten av befokningen tydligen.
Min kväll igår framför shlager EM spenderade jag tillsammans med sofie och min bror och hans familj.Innan så grillade vi. Grillad rostbiff är min mya favorit på grillen.
Ikväll så ska jag kanske åka över till victoria och fira hennes mamma som fyller idag.
Nu ska jag nog ta och googlea på varför vi firar sveriges national dag. Kom och tänka på det när jag såg min flagga vaja precis här bredvid mig. Lite pinsamt kanske att man inte vet något sådant. Norges nationaldag dag har jag dock koll på:)




Ha en solig dag

kram sara


Emelie kväll!!

Om dryga halv timmen så kommer min vän Emelie över till mig och vi ska ha en mys kväll:) Jag har hyrt en film, 2 dagar i Paris. Jag har aldrig hört talas om den men efter att ha läst på baksidan så tänkte jag Det här är en riktig Emelie och Sara film:) Hoppas vi gillar den. Jag har köpt Cheez Ballz också och det är också en liten typisk Emelie-och-sara-myskvälls-pryl.

 

Idag så var jag över med resväskan som jag hade lånat av min bror. Jag kom lagom till middagen så då bjöds jag på Kyckling och strips. Mums!!

Nu dyker nog Emelie upp snart så jag ska nog fixa lite innan hon kommer. 

 

Emelie och jag i våra fina leopard outfit!

Ha en bra kväll!







Lite bilder att titta på!!

Här kommer lite kort ifrån vad jag har gjort den senaste tiden i mitt liv.




Pernilla på hennes 25 års firande. Jag gjode en prinsess korna åt henne.

Några av de vackar konstverken mina förskolebarn visade upp på slottet. Fina eller hur?



Min snälla och vackra vän Rebecka på mysig liten picknick i en dunge i örebro



En bild ifrån biotropia när jag var där med förskolebarnen.



Älskar frappe. Testa den om ni hittar den någonstanns:)



En bild ifrån London



Ha en bra kväll!!

kramar sara



Min London tripp!!

Nu har jag kommit hem ifrån london. Tänkte skriva ner en liten sammanfattning av det vi gjorde.
Lördagen började med att vi stod på uppsalatågstation och väntade på att bussen skulle komma. Då upptäkte jag det värsta man kan råka ut för när man ska resa en längre bit. FEL PASS!!! Ja det är sant jag hade tagit min pappas pass istället för mitt. (Kommer nog inte gör den tabben igen.)Men Sofie räddade mig ur den knipan genom att åka hem och hämta mitt pass och lämna det hos mig. Har köpt en fin present till henne som tack:) När paniken och pulsen hade lagt sig satt vi äntligen på palnet.
Jessie som jobbar på arlanda fixade lite förmåner så klar:) Nämligen en lapp som sitter på resväskan som det står priority på. Det innebär att väskan ska prioriteras tex som att komma först ut på rullbandet. Och självklart så var våra fyra väskor först ut:) Lite häftigt!!



Det har vart fyra långa dagar som vi har vart borta. Vi har shoppat en hel del och vart ute och festat två kvällar. Vi spenderade några timmar i den vackra och soliga Hyde Park. Vi åkte en tur i London eye. Läskit!! Och självklart gick vi på pub, ett måste när man är i London.
Vi har fått några ganska oplanderade guide turer runt om i london också. Blandannat en biltur på morgon kvisten och en buss tur när vi åkte lite vilse.
Vi hade ett super fint rum med ett bra läge.
Det har vart en jätte bra resa med många nya roliga minnen som kommer att finnas med länge:)

Minna tre fina reskompisar på en gata i London!!



Idag innan jag gick till jobbet så köpte jag mig en sallad och satte mig bakom affären och åt. En fin utsikt hade jag också!!



Nu ska jag åka över en sväng till Sofie:)

Kram sara

Nu åker vi!!!



I morgon åker Emma Jennie Jag och Jessie till London:)
Kl 6 i morgon åker vi med bussen ifrån bälinge. Det blir att gå upp tidigt.




En bames kram till min kusin Linda som vågar att säga det andra bara berättar vidare fast det kan kostar henne själv.
Beundra henne för det!

Kram sara


London på lördag:)

Om fyra dagar så är jag i london:)
Idag så köpte jag aftonbladet och fick då med en guidebok om london. Tror att den igentligen skulle ha kostat typ 50 kronor men det hade inte kassören tagit betalt för och jag märkte det när jag kom hem. Nu åker vi ju med våran egna privata londonguide Jessie så bok kanske inte behövs men tänkte att det var kul att läsa lite om staden innan. 



Förra gången jag var i london så var det under första advent och det var kallt. Så jag hoppas att det kommer att vara lite bättre väder denna gång.

En liten påminnelse till alla er där ut, glöm inte bort att ta en extra titt upp i träden och på marken för det växer så det knakar där ute i dessa vår tider.

Kram sara

   


Örebrotripp

Nu har jag kommit hem ifrån min örebro visit. Jag har hälsat på min vän Rebecka som bor där och hade födelsedag igår. Vi hade det jätte mysit och avslutade idag med att sitta i en liten skog och hade lite fika med oss. I bilen så hade jag lite sällskap av min brors GPS. Jag hade aldrig advänt en sådan så det blev ju en ny erfarenhet. Jag gav den fulla ansvaret att köra mig rätt och rätt kom jag:) Hade dock lite små problem med att ta mig ut ur örebro men det gick till sist.  
Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska till london. Vi åker på lördag morgon och kommer hem på tisdagkväll. Ska bli så kul att komma iväg lite. Hoppas att bli bra väder bara så man får uppleva london i häligt vår väder.

Nu har jag inte kissarna på besök längre,bara för att vi kan fixa lite i huset. Saknar dom redan!!
 

Greta med sin favorit råtta:)

Hoppas ni har haft en bra helg!!

Kram sara

RSS 2.0