så länge sedan...

Ja nu var det länge sedan som jag skerv på bloggen. Det har hänt ganska mycket sen sist så jag vet inte vart ja ska börja.
Men först så måse jag säga att lucia uppvsningen gick jätte bra. Kramp i armarna men det var en häftig upplevelse helt klart. Många konstiga blickar, många leende och så min underbara au pair familj som så snällt var och tittade på mig:)



På kväll efter lucia så träffade jag några vännen och vi tog oss till ett ute ställe och dansade av oss lite. Kul!!
Sen så den 15 begav jag mig tillsammans med min kusin hemmåt till vackra sverige. Vi korssade tyskland för att sedan hoppa på en färja som tog oss till göteborg. Vi fortsatte dagen efter med at köra i riktning till uppsala. Och äntligen så är jag hemma! Resan hem gick jätte bra!
Vilken glädje man upplever i kroppen när man träffar människor man älskar. Att jag betämmde mig för att bo i ett annat land för en tid och vara ifrån min familj och mina vänner är jag nöjd med, men att för evigt vara ifrån dem skulle jag nog aldrig klara. Älskar dem så!!
Här hemma har jag nu vart i 3 dagar och har vart ganska effektiv med att hinna med så mycket som möjligt. Jag hade en mys torsdag hemma på hemringe vägen 4 sedan så har jag befunnit mig i gränby centrum några gånger. Både i affärena men det känns som jag mest har hängt på lindas resturang:) Jag har hunnit med att vart ute på dans med syster Sofie, träffat mormor och farmor och vart på julmiddag hos min bror.
Hur veckorna kommer att se ut här nest har ja väl si så där koll på men jag jag ska gör mitt bästa med att hinna med alla och allt:)

Den 17 december så hade min älskade mamma vart borta i 18 år. Och jag kommer ihåg det som igår fast jag var så liten. Att jag hann hem just till denna dag och få besöka hennes grav betyder så mycket för mig.

Nu ska jag ta å sova!

kram kram 


Sol sol strålande sol:)

Tack för alla fina komentarer ni ger mer:) Blir jätte glad!!
Idag så är det strålande väder här. Vaknade dock till spöregn men nu känns det som en underbar oktober dag. Lite konstigt för det är ju fakrtiskt den 8 december. Men men!!

Igår så var jag och lill killen till Lindts julmarknad. Köpte massor av chocklad. Mums!!

På lördag så är det lucia för min del, det ska bli så kul!!
Kolla in om ni vill.

http://www.ikea.com/ch/de/store/spreitenbach/activities 

Jag är lite seg med mitt bloggande och själv sidan ska vi inte parat om. Men när jag får en stund över så ska ja ta mig och fixa den.
Massa bilder har jag också som jag vill dela med er.

Nu ska ja strax utergå till jobbet!!

Kram sara


Julbak!!

Idag så har det vankas julbak här hemma. Jag har vart barnvakt åt mina två söta pojkar hela dagen så vi har gjort både pepparkakor och lussekatter. Pepparkakorna blev lite brända (en del)  men lussekatterna blev jätte goda. Köket förvandlades till ett mjöl kaos och det blev en ägg explotion på mattan. Men va gör det:)
En lyckad dag!! 

Snön har kommit och gått här. I början på veckan så föll den första snön men dock har den försvunnit. 



Vackert när man såg ut över alla hus som var snötäckta! 



Vi gjorde en snögubbe lillpojken och jag:) 

Snart kommer jag hem till sverige för en tid, jiiippii:) 

Snart ses vi!!

kram sara
 


Se det snöar, det var väl roligt hurra:)

Idag föll den första snön över Horgen där jag bor och jag ska vara LUCIA, HA. Med det så slår en dröm in. Jag har alltid velat vara lucia med aldrig fått det. Har aldrig vågat frågat om jag fått heller men idag vågade jag konstigt nog det. Jag är väldigt långt ifrån hur den perfekta lucian ska se ut. Lång, fint hår, smal och bara underbart vacker människa. Men jag är stolt över att jag tog chansen att vara lucia för det är med största sannorlikhet den sista gången jag lussar. Många tycker nog att jag inte passar alls som lucia och fattar inte vad jag tänker på. Men varför ska bara den vackraste och den populära tjejen få vara lucia? Ja tror att det finns tusenstals flickor där ute som så gärna skulle vilja vara lucia men inte tycker att det håller måttet och därför aldrig få vara det. Jag är så mycket emot fördomar och all mobbnig att jag bara ryser när jag ser sånt. Jag är inte helt fördomsfri för det finns nog ingen människa som är det helt. Men jag gör mitt bästa för att inte vara det. För mig så spelar det ingen roll vilket land, vilken bakrund du har, om du är röligös, något beroende eller något annat. Jag har vänner som har ett utlänskt bakrund, vänner som är med i olika kyrkor till höger och vänster men älskar dom för dem de är och inte för något annat.
Så vad tycker ni? Är ni en sådan person som faller med grupptrycket, att den perfekataste människan ska vara lucia eller ska alla få samma chans?
Tänk värt!!
Och hur många av er ha någonsin tänkt att jag skulle vilja vara lucia men knappt vågat tänkt tanken för att det skulle vara tabu?
Tänka vad världen skulle vara en smula bättre om det inte fanns " den perfekta människan" och konstigt nog så är det ju vi " inte allt för perfekta " som skapar den människan.

Jag är iallafall glad över att jag ska få vara Lucia och struntar i vad ni andra tycker om den saken.
Härlig känsla faktiskt!
Ni borde testa.  

För er som nu inte vet så ska jag gå luciatåg på IKEA i spreitenbach som ligger utanför zurich i schweiz med svenska kyrkan.

Ha en toppen dag i morgon!!

Kram Sara



Ovanligt kort, inte speciellt vacker, föräldrarlös, inte haft en problemfri uppväxt och ingen riktig plan över livet men ändå så otroligt tacksam för det liv jag har. Tänk, det finns dom som har det så mycket värre!


RSS 2.0