felicia!!

För ett par år sedan så jobbade jag på en förskola. Där gick det en liten tjej som hette Felica. Felica kommer jag nog aldrig att glömma. Hon var en liten 1 åring som satte sina spår i mitt hjärta. Hennes mamma tyckte mycket om mig. En dag jag inte kommer att glömma är när min chef kallade mig till henne arbetsrum. Där gav hon mig ett brev. Det var ett mail hon hade fått från Felicias mamma där hon skrev hur duktigt hon tyckte jag var och hur mycket hon värdesatte mitt jobb. Jag blev jätte rörd!
Här om dagen så berättade min syster att min mamma hade döp en kattunge till Felica där vi hade våran sommarstuga när jag var liten. Suger åt mig som en liten svamp av allt som har med min mamma att göra=) Tänker ju lite extra på henne idag då det är morsdag!

Igår så var jag med två kompisar och såg Sex and the city.



De blev en cosmo innan filmen!



Idag så spöregnar det här, lite skönt tycker jag! Skönt att inte behöva känna någon press att ta sig utomhus=)

Fyra dar kvar tills jag kommer hem till sverige:)
Längtar!!

Ha en bra söndag och mordag!


Sommarvärme!!

I helgen har det blivit mycket lapande av sol. Äntligen har det kommit sommarvärme. Nu efter tre veckor av regn så var det efterlängtat. Det har blivit mycket häng i parken.

I lördags så tog jag med en bok och köpte sushi och begav mig till chinagarden.





En av mina favorit böcker, som jag nu läser för andra gången!



Sedan kom sofia och vi hade lite picknick!
På kvällen så var åter tillbaka dock nu så hamnade vi på en bänk längst sjön. Sedan begav vi oss ut för att dansa en liten stund. I går så satt vi i en annan park hela dagen tills jag och malin gick hem med sofia och gjorde lite middag hos henne och så tittade vi på en film.

Idag så är det annandag pingst och det är en röd dag så jag är lite inne på att det är söndag idag. Lite snurrigt. I dag var vi ett gäng på sex stycken som hyrde trampbåtar och begav oss ut på sjön. Hur kul som helst!





Alperna i sikte!!



Mys i parken!

Ha en bra kväll!!


en dag i maj

Nu är det bara 15 dagar kvar till jag kommer hem till sverige på en kort visit. Om inte askmålnet stoppar mig, såklart!!
Jag längtar så till jag få hålla denna lilla ljuvel i min famn



Sötaste sötast!

Idag så har jag och min lillskrutt här vart ute på en lång promenad. Vi tog oss till bondgården för att finna två små föl där.


Söta!

Sedan tog vi en skogsväg hem. Jag visste att jag hade gått där i höstast men för ett ögonblick kände jag mig lite vilse. Nu så är det inte så lätt att gå vilse i horgen eftersom man ser sjön hela tiden. Så det gick bara bra!

Nu är det dax att återgå till arbetet och plocka upp min lilla skrutt. Lite Ice age tror jag att det kommer bli en liten stund. Kan nog snart varje replik i dessa filmer. Haha min favorit är den i ice age 3 när sid säger åt en av dinusarie ungarana att spotta ut ett djur och räknar one, two dont make me say three:) Jag och min stora pojke brukar gå och skämta om det:)

Idag ska det bli biffar till middag. Woho.. me like;)

ÅÅ nu kom precis min au pair mamma in me en liten present till mig från New York:) Ett par jeans leggins:)


kram kram


Rökförbud!!

Den 1 maj i år så blev det rökförbud på alla schweiziska barer och resturanger. Så nu mera när jag går hem från mitt gym och passerar två stycken barer så står där alltid ett litet gäng utanför och röker. Hehe... brukar jag tänka då. Där står dom ute i regnet och blossar. Och det är så skönt att man inte stinker när man kommer hem på kvällarna när man vart ute. I sydafrika har dom haft rökförbud sedan 2000. Jag kommer inte ihåg när vi fick det i sverige.
Men jag säger bara tummen upp för rökförbud!!!!


Engelska!!

Söndag!
Dagarna och veckorna bara rusar förbi. Finns så mycket jag vill göra här i schweiz innan jag lämnar detta land. Bra planering är det som kommer att gälla de sista 10 veckorna. 
I fredags så hade jag en kul kväll tillsammans med Malin, Emma och Sofie. Vi satte oss på en bar sedan så gick vi vidare till suger lauonge. Ingen vidare musik men det var kul ändå. Igår så spenderade jag de flesta timmarna i malins soffa. Vi skulle gå på bio men det blev pizza i stället. Att jag är uppe med tuppen idag är för att jag snart ska följa med pojkarna och pappan här hemma och bada. Sedan blir det nog gymmet för mig. Vart så duktig den här veckan!
Det jag vart mindre duktig på denna helg är att prata engelska. Har sett ut som ett frågetecken många gånger i helgen. Men det är så mycket svårara att prata när man ska parat med någon man vet har engelska som sitt modersmål. Denna helg har pappan vart hemma med pojkarna då mamman är i New York så det har blivit mycket smsande och prat med honom. Och i fredags så träffade vi en australiensk och en amerikans kille som vi började prata med. Att höra deras olika dialekter och slang fick mina engelska hjärncellar att snurra runt lite extra. HAHA.. Det blev mycket eeeee hur menar du nu????? Och inte tala om så måste jag öva på engelska förkortningar. Blir ju lätt lite fel om man inte fattar dom:) Nej nu måsta jag leta fram badkläderna. Sedan väntar en förmiddag med engelska. I all denna slundrande engelska som jag framför så måste jag erkänna att jag nu mera tycker det är riktigt roligt med engelska:) Trodde ALDRIG att jag skulle känna så.

ha en toppen söndag!!

kram sara


Lite bilder från idag!!

Sitter och väntar på att vi snart ska ha en syskondate på skype;)

Tills dess så tänkte jag lägga ut lite bilder från dagen.
Jag har vart med Sofia idag och vi har bakat kaka, tittat på hairspray, mycket rolig film. En film man blev hossitossi av. Sedan så tog vi en lång promenad längst Limmat. 

 

Mums!!



Limmat!

 



Kul i tunneln!!

Nu ska jag fortsätta prata me adde:)

kram kram


Charlotta idag!!

Idag den 12 maj är det 25 år sedan jag hade mitt barndop. Andledningen att jag vet det är för att det är min Charlotta dag idag:) Min farmor, min systerdotter Hanna och min kusin Linda heter också Charlotta i mellannamn. Så grattis!!

Nu är det nästan bara tre veckor kvar tills jag får krama om lilla Wilma för första gången.
Längtar så!

 

Lilla strumpan!

Innan jag kommer hem så ska jag hinna med en Italien resa med min aupair familj.
Ska bli kul!!

Kram sara



Små ord som gör en glad!

Tänk att en liten mening av ord kan göra en så glad och att man känna sig så älskad. Meningen i mitt fall kom från min systerdotter Pernilla: vad skönt att det är klart (ifrågan om när jag ska komma hem från schweiz) och du Är så välkommen hem:) De små orden gjorde min dag.
En förälders uppgift genom livet är ju att älska sitt barn ovasett vad som än händer. Även om inte alla har det så. Nu när jag har förlorat båda mina föräldrar i relativt ung ålder och då jag själv inte har några barn så har jag en ganska konstig känsla. En känsla som är svår att förklara. Jag har nu turen att jag har mina underbara syskon och mina älskade syskonbarn som jag vet alltid finns där. Och fast att det gått över ett år sedan min pappa gick bort och jag då inte har några föräldrar kvar i livet så har lite svårt för denna känsla att inte tillhöra någon. Nu vet jag att många runt mig tänker att men sara vad fånig du är som tänker så här. Men jag tror att man måste komma i min sits innan man kan föreställa sig hur denna känsla känns. Nu är det inte alls så att jag tycker synd om mig själv på något sätt. När jag berättar att jag inte har några föräldrar så är reaktionen oftast, men vad hämskt stakars dig. Men jag tycker ju inte det för jag vet att jag hann att få den viktiga kärleken som en mor ger och min pappa fanns hos mig i 24 år. Det finns ju många som inte ens får det. Nu är jag ju en person som tänker och analyserar mycket och säkert därför jag känner som jag gör. Men iallafall så kan några få ord som välkommen hem få mig att känna en otrolig glädje.

Måste berätta att hela mitt rum doftar syren. Igår plockade jag en kvist och den doftar ljuvligt.
Idag så har jag vart på zoo. Var där tillsammas med Malin och Diana. Nu kan jag bocka av en till sak på min att göra lista här i schweiz. Bättre zoo har jag vart på men dagen var bra och rolig:)

Nu ska jag ha söndagsmys!!

kram sara


AAAAAA

Idag så var jag med Diana och Malin till gattzentrum, ett stort köpcentrum utanför zurich. Sedan bar det iväg till IKEA. Andra gången den här veckan jag besöker ikea. Det var en rolig dag med mycket skratt. När jag åkte hem så hade jag införskaffat mig en blå klänning, en schweizisk flaga(haha, knasigt), en katt, vitlökssill och så flädersaft.

Igår så hade vi en mysig och god middag hos Felicia.
Ikväll så har jag vart barnvakt och så har jag gjort en stor städning av kylen.
Snart är det söndag igen!

ÅÅÅÅ känner för att springa ut och skrika. Har känslor i kroppen som gör att jag vill explodera. Tänk om sara skulle explodera. Undra om hon skulle gå att bygga ihop igen.

Nu har Celine Dion skrikit ut sin musik i mina hörlurar. Det blev nog mer uppskattat av horgens sovande befolkning än att jag hade ställt mig och skrikit ut över zurichsee.

Sov gott!!


ingen sov lust

Klockan har passerat 00.00 och jag är inte ett dugg sugen på att sova. Ligger i sängen och har precis avverkat ca två timmar framför så ska det låta och bonde söker fru. Imorgon så har jag endast dammsugnig på schemat. Är skönt att denna jobbvecka lider mot sitt slut. Här i schweiz så har skolorna vårlov som har varat i två veckor imorgon. Lite mycket lov på samma gång är min åsikt. Här kör dom dubbla veckor lov då vi i sverige har en veckas skollov och sedan så har de endast fem veckor sommarlov istället för 10 som vi. Vi har det nog bättre på lov fronten!!
Den här veckan då jag haft båda killaran hemma så har vi hunnit med en del. Museum idag blev det. Jag ställde mig och gjorde pannkakor i morse som vi hade med oss och lunchade på i stan.



Fotograf stora pojken. Han fick gå lös med kameran och många fina bilder blev det.

Michael Jackson har vart ett hett samtal denna vecka. Vi har dansat och lyssnat till honom en hel del och även kollat in hans dansmoves på youtube.



Att spendera tid tillsammans med min 5 åring är så underbart. Han tänker och funderar så mycket att det knakar. Så roliga komentarer slinker han fram också.

- Jag tycker att Michael Jakson dansar bäst men jag tror Abba kanske sjunger lite bättre.
- Sara jag tror du har bivit lite brun på armarna.

Söt! 

Idag och i tisdags så har jag hittat två fyrklöver. Inte ovanligt för mig. Tror kanske inte direkt att de ger någon tur men jag har liksom börjat samlat på dem. Det var min tredje under min tid här i schweiz. Har tappat räkningen på hur många jag har men passerat 20 stycken har jag nog gjort. Nu kanske ni tror att jag krälar runt på marken och letar efter dom men icke. Plötslikt så ser jag bara en fyrklöver på marken. Det roligaste var när jag var med min vän Emelie sprang över en stor gräsplan och jag plötsligt skriker jag tror att jag såg en fyrklöver. Jag stannade i farten och plockar upp en fryklöver. Det var lite märkligt!

Imorgon så ska jag träffa Felicia och laga mat tillsammas med henne. Mysigt ska det bli!

Måste säga, vi har gjort det igen;) Jennie och Jessie har bokat en ny resa hit. Lycklig!!!

Kram



Wilma:)

 När lillan kom till jorden,
det var i Maj...

Tänk att vi äntigen har fått en liten maj flicka. Det har saknats ett maj barn i vårna familj. Så det var på tiden.

Det var den 10-05-02 som lilla Wilma kom.



Se så ljuvlig hon är!

Det är lite tufft att sitta här borta i schweiz när man gärna vill vara hemma och mysa med lilla tösen. Men om en månad så befinner jag mig hemma i svea rika för en helg och då ska vi ta igen allt vi gått miste om jag gammelmoster Sara och Wilma. 

Längtar!!

 


RSS 2.0